Yapay zeka odaklı yerli girişim Enhencer, 1 milyon dolar yatırım aldı

Enhencer AI Ads, Diffusion Capital Partners (DCP) liderliğinde yürütülen yatırım turunda 1 Milyon dolarlık yatırım aldı. Tura Boğaziçi Ventures ile Mert Kaçmaz da katıldı.

SaaS platformu Enhencer, her hacimden e-ticaret işletmesine verimli reklamcılık çözümleri sunuyor ve optimum yatırım getirisi sağlıyor.

Diffusion Capital Partners (DCP) liderliğinde yürütülen yatırım turunda 1 milyon dolarlık yatırım aldı. Tura Boğaziçi Ventures ile Mert Kaçmaz da katıldı.

Yenilikçi platform; AI Ad Launcher, AI Ad Creatives ve AI Ad Audience Targeting gibi özellikleri bir araya getirerek ve müşteri davranışlarından öğrenen yapay zeka modeliyle; reklamların satın alma potansiyeli yüksek müşterilere gösterilmesini sağlıyor ve dünya çapında 50’den fazla ülkede 1000’den fazla e-ticaret şirketine yenilikçi AI Ads hizmeti sağlayarak yolculuğuna devam ediyor.

Enhencer’ın Yolculuğu

  • 2018: İlk Minimum Viable Product (MVP) hedefi gerçekleştirildi ve ürün piyasaya sürüldü.
  • 2019: KoçSistem Techsquare girişimcilik platformunda “Yılın Startup’ı” ödülünü aldı.
  • 2020: Meta ve Google Ads için AI Ad Audiences kullanıma sunuldu.
  • 2022: Shopify Native App kullanıma sunuldu.
  • 2024: Meta Ads için AI Audience Network ve AI Ads Launcher piyasaya sürüldü.

Olcay Öztürk‘ün kurucusu olduğu Enhencer, 2020 yılında ise Workup girişimcilik programının 6. döneminde öne çıkan 12 girişimden biri oldu. Enhencer aynı yılın Ekim ayında Mert Kaçmaz, Çağrı Cebe, Serkan Tutar, Çağrı Emre Korkmaz, Arzu Umur, Enis Ulusoy ve Geometri Ventures’tan 200.000 dolarlık tohum yatırım aldı.

Satın alma davranışlarını makine öğrenmesiyle yalın bir şekilde tahmin eden SaaS platformu Enhencer, 2022 yılında da Diffusion Capital Partners (DCP) liderliğinde 700 bin dolar yatırım almıştı.Tura Boğaziçi Ventures, Geometri Ventures ile bireysel yatırımcılar Umut Şenol ve Arzu Umur da katılmıştı.

Enhencer CEO’su Olcay Öztürk yatırım sonrası projeksiyonları için şunları söyledi. “Reklam verme süreçlerinde doğru hedef kitle seçimi, tıklama oranlarını iyileştirmek için yapılan kreatif çalışmalar ve reklam pazarının büyümesiyle artan birim reklam maliyetlerinin düşürülmesi, e-ticaret işletmelerinin büyüme süreçlerini en çok zorlaştıran faktörlerin başında geliyor. Bu firmaların karlılıklarını iyileştirmek ve uygun maliyetlerde kaliteli trafik elde etmelerini sağlamak amacıyla yapay zeka teknolojilerini kullanmaktayız. Enhencer – AI Ads ekibi olarak temel misyonumuz bu firmaların bütçelerini en iyi şekilde harcamasını sağlayarak büyümelerine yardımcı olmaktır.”

Güncel İçerikler