Binance ve Wtech iş birliğiyle gerçekleştirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi ilk mezunlarını verdi

Binance ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından hayata geçirilen “Binance Teknolojide Kadın Akademisi”nin ilk mezunları 6 haftalık yoğun programın ardından sertifikalarını aldı. Binance Teknolojide Kadın Akademisi 5 yılda 5 bin kadına ulaşarak Türkiye'de kripto, blok zincir ve Web 3.0'da cinsiyet dengesini değiştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’nin önde gelen kripto varlık platformlarından Binance ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş birliğiyle hayata geçirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi ilk mezunlarını verdi. Düzenlenen mezuniyet töreninde, 6 haftalık eğitim programını başarıyla tamamlayan 50 öğrenciye sertifikaları verildi.

Binance Teknolojide Kadın Akademisi, Türkiye’de kripto, blok zincir ve Web 3.0 alanlarındaki cinsiyet dengesizliğini gidermeyi ve kadınların finansal okuryazarlığını geliştirmeyi amaçlıyor. Program kapsamında, üniversite 4. sınıfta okuyan veya yeni mezun 50 kadın öğrenciye finans, teknoloji, kripto, NFT’ler, bulut bilişim ve dijital cüzdan gibi modern finansal teknolojiler hakkında online eğitimler verildi.

Kasım 2023’te duyurulan ve 6 hafta süren program, yoğun ilgi gördü. Başlangıçta 25 öğrenciyle pilot uygulama olarak planlanan program, 50 katılımcıya çıkarıldı. Eğitimler, alanında uzman akademisyenler ve sektör liderleri tarafından verildi.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler bir Ideathon sürecine dahil oldular. Bu süreçte öğrencilerden Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği teması altında Web3, blok zincir ve kripto gibi konuları da ele alarak bir proje geliştirmeleri istendi. Proje fikirlerini fasilitatörlerin yardımıyla geliştirdikten sonra öğrenciler jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Törende, Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan ve Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney’in yanı sıra kripto dünyasının önde gelen kadın isimleri ilham verici konuşmalar yaptılar.

Hedef 5 yılda 5 bin kadına eğitim vermek

Mezuniyet töreninde sözlerine 8 Mart öncesinde Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Binance Türkiye pazarlama direktörü Harika Eldoğan verdiği demeçte:

“5 yılda 5 bin kadına eğitim vermeyi ve onları finansal teknolojiler alanında güçlendirmeyi hedefliyoruz. Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nin sadece bir eğitim programı olmadığını, aynı zamanda bir topluluk oluşturma girişimi olduğunu da vurgulamak istiyorum. Bu program sayesinde, farklı alanlarda çalışan kadınlar bir araya gelerek birbirleriyle bağlantı kurabilir, bilgi ve deneyimlerini paylaşabilirler.”

Teknolojide Kadın Derneği kurucu yönetim kurulu başkanı Zehra Öney ise verdiği demeçte:

“Hali hazırda finansa erişim ve finansal teknolojiler alanlarında zorluklar yaşayan kadınların şu anda yapmış oldukları pek çok iş yakın zamanda yapay zeka tarafından yapılmaya başlanacak. Ve bu durum da kadınların işsizlik oranlarını artıracak. 2023’te yayınlanan Mesleklerin Geleceği Raporu’nda 2030 yılında dünya nüfusunun %8’i, yani 340 milyon kadın ve kız çocuğunun aşırı yoksulluk içinde yaşayacağı belirtiliyor. Sizlerin Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nde öğrendiğiniz finansal teknolojiler, Web 3’ün merkeziyetsiz yapısından dolayı kadınlara büyük fırsatlar sunuyor. Burada almış olduğunuz eğitim sadece finansal teknolojileri değil aynı zamanda kripto, NFT, bulut bilişim ve dijital cüzdan gibi konuları da kapsıyor. Dolayısıyla bugünü sizin için sadece bir mezuniyet töreni değil aynı zamanda yeni bir dönemin başlangıcı olarak da değerlendiriyorum. Akademi kapsamında yaptığımız ilk eğitimde 50 kişilik bir sınıfta yer aldınız ve 6 hafta boyunca finansal teknolojileri detaylıca öğrendiniz. Bu eğitimin sonlanmasını bir dönemin kapanışı değil, sizin için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum.”

Güncel İçerikler