Binance, katı kripto kuralları nedeniyle Kanada’dan ayrılıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Kanada'daki yeni stablecoin ve yatırımcı limitleri nedeniyle Kanada pazarından çekildiğini duyurdu. Bu kararın arkasında, ülkede alınan katı kurallar yer alıyor. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Kanada’daki yeni stablecoin ve yatırımcı limitleri nedeniyle Kanada pazarından çekildiğini duyurdu. Bu kararın arkasında, ülkede alınan katı kurallar yer alıyor.

Şubat ayında Canadian Securities Administrators (CSA), bölgede faaliyet gösteren kripto ticaret platformlarına kaydolmaları veya ayrılmaları için 30 gün tanıyan yeni bir kılavuz yayınladı. Kaydolmaya ve kalmaya karar veren kripto firmaları, kullanıcıların stablecoin satın almasına veya yatırmasına izin vermeden önce CSA’nın onayını almak gibi daha katı kurallara uymak zorunda kalıyor.

Binance, onay almadan önce yetkililerin durum tespiti kontrollerinden geçmek zorunda kalacak. Kripto borsası, geçtiğimiz yıllarda Kuzey Amerika’da yoğun bir inceleme altındaydı. ABD’de Adalet Bakanlığı ve Gelir İdaresi, Binance’in 2021’den beri kara para aklama planlarında kullanıldığına dair raporları inceliyor. Ayrıca, kullanıcıların Rus finans kurumlarına yönelik yaptırımları atlatmasına izin verdiği için soruşturma altında olduğu bildiriliyor. Bu yılın Mart ayında Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu, Binance’i diğer şeylerin yanı sıra kayıt dışı kripto türevleri sunduğu iddiasıyla  suçladı.

Şirket, yaptığı duyuruda:

“Kanadalı kullanıcılarını korumak için diğer makul yolları araştırabildiği sürece” kararı ertelediğini söyledi.

Binance, alınan son kararlarla beraber ülkedeki operasyonlarına devam etmenin “artık savunulamaz” olduğuna karar verdi. Bu karar sonrasında diğer ülkelerin kripto para platformlarına karşı nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor. 

Güncel İçerikler