Sina Afra’nın kurucusu olduğu Tiko, İspanya merkezli rakibi Housell’i satın aldı

Sina Afra'nın kurucusu olduğu Tiko, İspanya pazarındaki konumunu güçlendirmek için yine İspanya merkezli rakibi Housell'ı satın aldı.

Sina Afra’nın kurucusu olduğu Tiko, pazardaki konumunu güçlendirmek için İspanya merkezli rakibi Housell’ı satın aldı.

Bu satın alma, Tiko’nun insanların ev satın alıp satmasının nasıl dönüştürüldüğü misyonunda bir kilometre taşı niteliğinde olarak gösteriliyor.

Tiko, İspanya ve Portekiz’de faaliyet gösterdiği bölgelerin sayısı ve İspanya portföyündeki gayrimenkul sayısı açısından en büyük dijital gayrimenkul şirketi haline geldi. Ayrıca, Housell’in satın alınması, Tiko’nun gayrimenkul piyasasındaki varlığını güçlendirmeyi ve büyüme trajedisini hızlandırmayı amaçlayan bir stratejiyle uyumlu.

Yeni süreçte Housell, bilgi birikimini tamamen Tiko’nun teknolojik yenilikleriyle entegre edecek ve müşterilere basitleştirilmiş, verimli ve şeffaf bir gayrimenkul işlem deneyimi sunmayı hedefliyor.

Tiko’nun CEO’su Sina Afra “Tiko’nun İspanya’daki çevrimiçi aracı piyasasını liderliğe taşıma hedefi, Housell’in satın alınmasıyla birlikte daha da yakınlaştı. Bu yeni sürecin getirdiği olanaklardan heyecan duyuyoruz ve güçlerimizi birleştirerek gayrimenkul alım satım sürecini devrimleştirmeye kararlıyız.” dedi.

Sürdürülebilir büyüme taahhüdünden liderliğe

Tiko faaliyetlerine başladığından bu yana, İspanya’da proptech alanında, her zaman iş dünyasında sürdürülebilir bir büyüme taahhüdünde bulundu ve rakipleri arasında en iyi büyümeyi elde etmiş.

Bu amaç sayesinde, Tiko bu satın alma işlemini gerçekleştirmiş. Satın almanın finansal detayları açıklanmadı. Ancak Tiko, bugünden itibaren Housell üzerinde tam yetki almış. Bu da kısmi bir satın alma değil, neredeyse tamamına yakınını satın aldığını gösteriyor. Sonuç olarak, Tiko tüm İspanyol bölgelerine hizmet verebilecek ve ülkenin en büyük dijital gayrimenkul şirketi haline gelecek. Anlaşmanın bir parçası olarak s AVIV Grubu, Tiko’daki azınlık hissesini elinde tutacakmış.

AVIV’in kurumsal iletişim direktörü Nicolas Dagousset: “Housell, AVIV Grubu’nun bir parçası olarak İspanya’da önde gelen bir dijital aracılık şirketi olarak kendini kanıtladı ve geçmiş yıllarda önemli bir satıcı ve alıcı topluluğuna sahip oldu. Şirket, zorlu zamanlarda dahi dikkate değer dayanıklılık ve çeviklik sergiledi. Bu yeni bir hissedarlık yapısına geçiş, Housell’in gelişimindeki bir sonraki aşama için stratejik bir adımı temsil ediyor.”

Güncel İçerikler