Sina Afra’nın kurucuları arasında olduğu Tiko, Seri A turda 65 milyon dolar yatırım aldı

Girişimci ve yatırımcı kimliğiyle yakından tanıdığımız Sina Afra‘nın 2017 yılında kurucuları arasında olduğu girişim Tiko, Seri A turda 65 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Dört girişimci; Sina Afra, Ana Villanueva, Can Gunay ve Paco Sahuquillo Cebrian tarafından kurulan Tiko’nun bu yatırım turu Rocket Internet ve Btov liderliğinde, Class 5 Ventures’ın yatırımcılarından Joel Ayala, ve Noa Khamallah’ın katılımıyla gerçekleşti.

Hatırlarsanız Sina Afra, 2019 yılında gayrimenkul odaklı alım satım girişimi Evtiko‘nun twitter hesabı üzerinden yapılan resmi açıklama ile Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulduğunu ve Tiko markası ile İspanya’da devam edileceğini açıklamıştı. Dolayısıyla bu yatırım turu, İspanya’da kurulan şirkete gerçekleşti.

Sina Afra yatırım turuyla ilgili: “Bu yatırım, Avrupa açılımımızın başlangıcıdır. Veri odaklıyız, teknoloji odaklıyız ve hızlı büyüyoruz. Ve her çalışanın sadece bir ekip üyesi değil, aynı zamanda bir ortak sahibi olduğu şirket kültürümüzle gurur duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler