Pazarama’dan yapay zeka destekli ürün görsel kontrolü: Görsel İçerik Analizi Modeli

E-ticaret sektörünün hızla büyüyen yenilikçi platformu Pazarama, teknolojik gücünü yaptığı projeler ile kanıtlamaya devam ediyor. Satıcılar tarafından yüklenen ürün görsellerinde yer alabilecek olası sakıncalı içerikleri %96’lık doğruluk oranı ile tespit edebilen “Görsel İçerik Analizi Modeli” projesi ile platformun güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

Türkiye İş Bankası tarafından hayata geçirilen yenilikçi alışveriş platformu Pazarama, iş birimlerinin iş yükünün büyük bölümünü oluşturan ürün görsellerinin içerik kontrolleri kapsamında sürecin otomatize edilmesi için geliştirdiği proje sayesinde hatalı görsel tespitlerinin ve iş yükünün büyük oranda azaltılmasını sağlayan Görsel İçerik Analizi Modeli‘ni duyurdu.

Platformda yer alan ürün resimlerinden büyük ve çeşitli bir veri seti oluşturularak görsel sınıflandırma modeli geliştirilen projede, doğruluk oranının artırılması için sürekli iyileştirme çalışmaları yapıldı.

Yüzde 96’lık doğruluk oranı ile sakıncalı içerikleri tespit edebilen proje, derin öğrenme algoritmalarını kullanarak, görsellerdeki nesneleri ve nesnelerin özellerini analiz edip sakıncalı içerikleri tespit edebiliyor. Pazarama’da aktif olarak kullanılan görsel içerik analizi modeli sayesinde modelin performansı düzenli olarak takip edilerek gerekli iyileştirme çalışmaları sağlanıyor.

Proje, platformun kullanıcı deneyimi ve güvenliğini artırma konusunda önem taşırken, sakıncalı içeriklerin tespitinde giderek daha yüksek doğruluk oranlarına ulaşılması hedefleniyor.

Pazarama, bir İş Bankası iştiraki olan Topkapı Danışmanlık Elektronik Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş. bünyesinde kurulmuştur. Kullanıcılarına günlük hayatın her anında tek uygulamadan ihtiyaçlarını karşılamayı vadeden Pazarama , online alışverişten akaryakıt ödemesine, tatil rezervasyonundan market siparişine kadar farklı hizmetleri platformunda birleştiriyor. Üstelik ödeme anında kullanıcılara indirim, taksit ve puan gibi pek çok kolaylık da sunuyor. Online alışveriş ve e-ticaret sektörüne tüm paydaşlar için yenilikçi ve farklı bir anlayış getirmeyi hedefleyen Pazarama, değer ve dayanışma odaklı, yerel üreticilere güç veren bir bakış açısıyla e-ticarete 360 derece bakabilen bir platformdur. Pazarama.com, Maximum Mobil ve Pazarama uygulaması üzerinden ulaşılabilen yenilikçi e-ticaret ekosistemi Pazarama’da, hayatı kolaylaştıran özellikler sürekli geliştiriliyor ve seçkin firmaların ürünlerine ilişkin ödemeler güvenle ve kolayca tamamlanabiliyor.

Güncel İçerikler