5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alan Yenir, ilk döngüsel mağazasını açtı

2023 yılında 30 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan Yenir, yeni turunu 5 milyon dolar değerleme üzerinden tamamladı ve ilk döngüsel mağazasını açtığını bizimle paylaştı.

Yenir, israf savaşçıları sloganıyla açtığı ilk fiziksel mağazasıyla birlikte günlük 10.000 ürünü uygun fiyatlara tüketiciler ile buluşturmak istiyor. Satış dışı kalan gıda ve gıda dışı birçok ürünü ekonomiye kazandıran Yenir, yeni yatırım turu sonrası büyük şehirlerde döngüsel market sayısını artırarak çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik sağlamayı hedefliyor.

2020 yılında gıda israfını önlemek için kurulan Yenir, 2023 yılında Eksim Ventures liderliğinde, Founder One, Yahya Ülker ve bireysel yatırımcıların katılımıyla gerçekleştiği turda 30 milyon TL değerleme üzerinden yatırım almıştı.

Yerli girişim Yenir, bu yatırım turuyla beraber, yarattığı sosyal ve finansal etkiyi 2024’te büyük şehir merkezlerinde ölçekleyecek. Büyüme planında 2025’te Avrupa’ya açılmak olan girişim, öncelikli olarak Türkiye’de israfın en yoğun olduğu metropolleri bölgelerde mağaza açarak israfın önüne geçmeyi hedefliyor.

Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından 2020 yılında kurulan Yenir, market zincirleri ve üretici firmalarda tarih, sezonsallık ve ambalaj hasarı dolayısıyla satış dışında kalan ve hala kullanılabilir durumda olan ürünleri indirimli fiyatlarla tüketicilerle buluşturuyor.

Gıda, temizlik, kozmetik, elektronik ve daha birçok kategoriden ürünü 2 yıldır mobil uygulaması üzerinden tüketicilere ulaştıran Yenir, geçtiğimiz kasım ayında yeni bir satış kanalı olarak Türkiye’nin ilk döngüsel marketinin açılışını yaptı. Yatırım turu ardından açıklama yapan Servet Akdoğan verdiği demeçte;

“Şehir merkezlerindeki atıl ürünleri uygun fiyatlara aynı bölgedeki tüketiciler ile buluşturarak şehir merkezlerinde ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlik sağlıyoruz. Perakende mağazamız açılış yaptığımız haftadan itibaren bölge halkı tarafından hiç beklemediğimiz derecede yoğun bir ilgi görüyor. İndirimlerimiz %15-90 arasında değişiyor. Döngüsel market sayesinde tüketiciler hem aile bütçesini koruyor oluyor hem de satın aldığı ürünlerin israf olmasını engelliyor.”

Güncel İçerikler