Biryudumkitap’ın global markası Fabula, son 2 yılda yüzde 806 büyüdü

Geçtiğimiz yıl İspanyolca ve Portekizce konuşan ülkelere giriş yaparak ciddi büyüme sağlayan girişim; yeni içerik tipleri, B2B entegrasyonları ve "interaktif hikâyeler" ile 2024'te 10 kat büyümeyi hedefliyor.

2015 yılında Türkiye’deki kitap okuma alışkanlıklarını dönüştürmek üzere bir e-posta bülteni olarak yola çıkıp yüz binlerce kullanıcıya ulaşan Biryudumkitap, 2020 yılının başında sesli kitap özetleri ve hikayeler sunan mobil uygulamasını da tanıtmış; 2021 yılında APY Ventures ve Teknasyon’dan aldığı 4 milyon TL yatırım ile Fabula adıyla yurt dışında da faaliyet göstermeye başlamıştı.

Gelir bazında (USD) yüzde 806 büyüme

Geçtiğimiz 2 yılda gelir bazında 8 kat büyüme gösteren Fabula, 2024’te 10 kat büyüme hedefiyle geçtiğimiz yılın rakamlarını paylaştı.

İnteraktif Hikâyeler

“İnteraktif hikâyeler” adı verilen özellikle Fabula, 5 dilde ve 100 ülkede yayına alacakları “her seferde başka bir sonla bitebilecek hikâyelerle” akışını kullanıcıların belirleyeceği yeni nesil bir okuma ve dinleme deneyimi sağlayacak.

Biryudumkitap geri döndü

Eğlendirici ve eğitici sesli içeriklerin bulunduğu uygulamanın Türkiye’deki adı da Fabula oldu. Daha önce e-posta kutularımıza pasajlar gönderen Biryudumkitap ise eski hâline dönerek, Fabula’nın desteklediği bir KSS olarak hayatına devam edecek.

İnfografik

Güncel İçerikler