Yapay zeka destekli endüstriyel yazılım çözümleri geliştiren Mechanica, Perihan İnci’den yatırım aldı

PBA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, İnci Holding ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, yapay zeka destekli endüstriyel yazılım çözümleri geliştiren Mechanica‘nın yatırımcısı oldu.

Mechanica; Endüstriyel Analitik, Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Destekli Üretim Planlama ve Optimizasyon çözümlerinde mühendislik yazılımları geliştiren bir AR-GE şirketidir. Yeni nesil bağlı cihazların tüm yaşam döngülerinin yönetildiği merkezi bir platform olan IoT ile üretim takip, üretim planlama, üretim ve depo optimizasyonu alanlarında çözümler geliştirmektedir.

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına endüstriyel görüntü işleme ve üretim planlama & optimizasyonu alanlarında 2018 yılından bu yana proje geliştiren Mechanica, yapay zeka teknolojileri alanındaki uzmanlığını endüstriyel uygulamalardaki tecrübesiyle birleştiriyor.
Mechanica gerçekleştirdikleri optimizasyon projeleri işletmelerin maliyetlerini daha iyi kontrol ederek karlılıklarını arttırmalarını ve rekabet avantajı kazanmalarını sağlıyor.

Aldıkları yeni yatırım ile kadrolarını güçlendirerek yeni müşteri kitlelerine ulaşmak hedefleri arasında yer alıyor. Mechanica’nın 2024 yılı hedefleri arasında endüstriyel görüntü işleme alanında yapay zeka karar destek platformu sağlayacakları ürünler geliştirerek endüstriyel şirketlerin kullanımına sunmak yer alıyor.

Mechanica’nın bu yatırım ile birlikte ürün geliştirme ve yeni pazarlara açılma alanlarında yapacağı çalışmalara hız vermesi planlanıyor.

Mechanica kurucu ortaklarından Mine Utkan Çolak, yeni ortaklığın şirketin finansal yapısını güçlendirmesinin yanı sıra şirket ilişki ağını geliştirme, uluslararası pazarlara açılım, kurumsal alt yapıyı oluşturma gibi alanlarda da katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
Perihan İnci ise bir yatırımcı olarak uzun yıllardır endüstriyel dijitalleşme ve teknolojiler alanındaki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve son yıllarda yapay zeka uygulamalarının da devreye girdiği bu alanın geleceğine çok inandığının altını çizdi.

Önümüzdeki dönemde, Mechanica’yı mevcut stratejisi doğrultusunda ürün geliştirme, kurumsallaşma, yönetişim ve uluslararası pazarlara açılım gibi başlıklarda kendisinin otuz beş yılı aşan iş tecrübesi ve güçlü bir kadro ile destekleyecekleri için heyecan duyduklarını ifade etti.

Güncel İçerikler