Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Enerji yönetim sistemi yazılımları geliştiren Ankara merkezli inavitas, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Enerji yönetimi ve zekası platformu ile enerji alanında sektörün önde gelen sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren Ankara merkezli inavitas, 12.5 milyon dolar yatırım aldı.

2012 yılında kurulan Ankara merkezli inavitas, sunduğu enerji yönetimi ve zekası platformu ile enerji alanında sektörün önde gelen sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren bir teknoloji şirketidir.

2023 yılının son günleri yaklaşırken inavitas, Alfasolar Teknoloji Yatırımları A.Ş.‘den 12.5 milyon dolar yatırım aldı.

inavitas, IoT ürünleri ile entegre enerji yönetimi yazılımları aracılığıyla enerjinin sürdürülebilir şekilde yönetimini sağlarken müşterilerinin maksimum operasyonel verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlamasına da yardımcı oluyor.

Firma; elektriğin dağıtımı, üretimi, ve tüketiminde ihtiyaca uygun çözümler sağlayarak, enerji akışının her aşamasında önemli bir rol oynamaktadır. Ürünlerini elektrik dağıtım şirketleri, yenilenebilir enerji santralleri ve işletmeler olmak üzere 3 ana grupta sunuyor.

Kurucularının enerji sektöründe 20 yılı aşkın deneyimleri ile enerji depolama, yapay zeka, güç kalitesi, IoT cihazları, elektrikli araç şarj istasyonları gibi enerjinin farklı alanlarında yoğunlaşan şirketler arasında yer alan inavitas, bu kolektif uzmanlık ve deneyimli Ar-Ge ekibi sayesinde sürdürülebilir enerjiye yönelik inovatif bir katma değer yaratma gayesi ile faaliyet gösteriyor. Şirket, yönetim kurulu ve grup içi şirketlerinin deneyim ve uzmanlığı aracılığıyla enerji sektöründe yüksek bir kapsama alanı ve bilinirlik kazanmış durumda.

Merkezi Ankara’da bulunan inavitas; Türkiye’nin önde gelen enerji firmaları, dünyanın farklı kıtalarında işbirlikleri ve yurt dışı satış ofisleri ile en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasına girerek bu alanda çok sayıda ödül kazandı. 10.000’den fazla işletme, 2 GW yenilenebilir enerji santrali, 21 elektrik dağıtım şirketi inavitas’ın çözümlerini kullanıyor. Ar-Ge uzmanlığı ile AB projeleri de dahil olmak üzere 25’ten fazla Ar-Ge Projesi üretti. 3 farklı ülkede 85 çalışan, birden fazla kıtada büyüyen satış kanalları, 10 farklı ülkede hayata geçirilen projeler hayata geçirdi.

Bu stratejik ortaklık sayesinde elde edilecek söz konusu fonlar; AB’de konumlandırılacak yeni satış kanalı üzerinden Avrupa ve ABD pazarlarında büyüme, yeni ürün geliştirme faaliyetleri, global ölçekte yeni çözüm ortaklıkları ve enerji depolama sistemlerini dahil eden GW ölçeğinde proje anlaşmaları gibi alanlarda kullanılarak 2028 yılında 40M EUR EBITDA değerine ulaşılması hedefleniyor.

Güncel İçerikler