Boş tarlaları üretim yapan çiftliklere dönüştüren WeFarm, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Hedefi Türkiye’yi yeniden bir tarım ülkesine dönüştürmek ve yeni nesil çiftçiler yetiştirmek olan WeFarm, tohum öncesi yatırım turunda 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Erdem Yıldız tarafından 2022 yılında kurulan WeFarm, köylü ve şehirli toprak sahiplerinin tarlalarını üretim yapan çiftliklere dönüştürerek, sahiplerine düzenli kira ve gıda ödemesi yapan yeni nesil bir tarım ve teknoloji platformudur.

Ömer Erkmen, İzzet Zakuto ve Kıvanç Kesim‘in katıldığı yatırım turunda WeForm, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

WeFarm son üretim yılında yönettiği tarla büyüklüğünü 16 kat arttırarak en hızlı büyüyen tarım girişimlerinden biri olmayı başardı. Almış olduğu yatırımla üretim alanını 1.000 dönümün üzerine çıkarmayı hedefleyen girişim, aynı zamanda üretmiş olduğu sağlıklı gıdanın tarladan sofraya olan tüm yolculuğunu blok zincir üzerinde kayıt altına alan ve tüketiciler ile paylaşan teknolojisi ile de sektörde farklılık yaratıyor.

“Boş tarlandan para kazan”

WeFarm’ın kurucusu ve CEO’su Erdem Yıldız, “Dünya’nın ilk merkeziyetsiz tarım şirketi olarak, özellikle şehirli toprak sahiplerinin boş tarlalarından düzenli kira ve gıda ödemesi alması için kurulmuş ilk iş modeliyiz. Tüketiciler için ise sağlıklı, güvenilir ve erişilebilir gıda üretmek gibi önemli bir misyonumuz var. Tarımın doğduğu bereketli Anadolu topraklarının büyük bir kısmı çeşitli nedenlerle boş durmakta, WeFarm işte bu atıl kaynaklarla tüketicilerin ihtiyaçlarını buluşturan bir organizasyon görevini üstleniyor. Bunu yaparken de teknolojinin son imkanlarını tarıma uyguluyor, yenilikçi çözümler geliştiriyor ve toplumla paylaşıyoruz. Bize inanan yatırımcılarımızın ve toplumun desteği ile büyük bir inanç ve heyecanla çıktığımız bu yolda hızla büyümeye devam edeceğiz.” dedi.

“İlk Tarım Unicorn’u olacağız”

Erdem Yıldız, 5 yıl içinde ülkemizdeki boş tarlaların sadece %2’sini üretime geçirerek ilk tarım unicorn’u olmayı planladıklarını söylerken sadece son 2 ayda kendilerine 10.000 dönümden fazla tarla başvurusu yapıldığını ve bu hızla giderlerse 5 yıldan önce hedeflerine ulaşacaklarını belirtti. Yıldız, bunu başarabilmek için ise en önemli önceliklerinin “Yeni Nesil Çiftçiler” yetiştirmek olduğunu; bu doğrultuda aldıkları yatırımla birlikte bir tarım ve teknoloji kampı kurmak için harekete geçtiklerini sözlerine ekledi.

Güncel İçerikler