Eğitim odaklı oyunlar geliştiren yerli girişim Tunga Games, Founder One’dan 1 milyon TL yatırım aldı

İlköğretim öğrencilerine yönelik eğitsel ve gelişim destekleyici oyunlar geliştiren Tunga Games, Türkiye’nin ilk Etki yatırım fonu olan Founder One’dan 1 milyon TL yatırım aldı.

Tunga Games, ilköğretim öğrencilerine hitap eden, çocukların temel sayısal becerilerini, matematiksel düşünme becerilerini, geometrik düşünme becerilerini ve işlemsel akıcılıklarını geliştiren, çevreci, online oynanabilme özelliği olan oyun tasarım şirketidir.

Tunga Games, tasarladığı oyunlarla çocukların matematiksel becerilerini, hafıza ve problem çözüm yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra; Oyunlar içerisinde çocuklara geri dönüşümün önemini, doğal yaşamın korunmasını oyun içinde mesajlar ve animasyonlarla anlatarak erken yaşta çevresel bilincin oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, Founder One olarak geleceğin mimarı olan çocukların bilişsel yeteneklerinin ve analitik becerilerinin gelişmesine destek olurken çevresel bilinçlerinin de oluşmasını sağlayan Tunga Games’e yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ali Şahin, “Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurulan Founder One olarak, topluma değer katan, pozitif etki yaratan girişimleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Güncel İçerikler