Tarlam, Founder One’dan 1.7 milyon dolar değerleme üzerinden 100 bin dolar yatırım aldı

Topraksız tarım teknolojileri kullanarak tüketim yerinde çeşitli ot, sebze ve mikro yeşillikleri ilaçsız üretebilen bir sistem geliştiren Tarlam, Türkiye’nin etki yatırım fonu olan Founder One’dan 1.7 milyon dolar değerleme üzerinden 100 bin dolar yatırım aldı.

Tarlam, topraksız tarım teknolojileri kullanarak tüketim yerinde çeşitli ot, sebze ve mikro yeşillikleri kimyasal kullanmadan geleneksel tarıma göre 3 kat hızlı üretim sağlıyor. Hiçbir bitki yetiştirme tecrübesi gerektirmeyen Tarlam, %90 daha az su kullanıyor, bitki koruyucu ilaçların doğaya yayılmasını engelliyor. Tarlam cihazları sayesinde yemek hazırlanan işletmelerin doğaya olan zararı minimize edilmektedir.

Tarlam, doğaya karışan kimyasalları ve yemeksel atıkları azalttığı gibi paketlemede kullanılan plastik ile taşıma ve depolamada kullanılan fosil yakıt ve enerjiyi de sıfıra indirir. Ayrıca Tarlam’dan çıkan bitkiler, GMO’suz, ilaçsız ve taze olmakla birlikte yeni tarla alanlarının açılmaması, eski tarla alanlarının doğaya dönmesine katkıda bulunuyor.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, Founder One olarak daha az kaynak kullanımı ile sağlıklı üretim sağlayarak sürdürülebilirliğe katkı sağlayan Tarlam’a yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ali Şahin, “Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurulan Founder One olarak, topluma değer katan, pozitif etki yaratan girişimleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Güncel İçerikler