Sabancı Üniversitesi, yeni kuluçka merkezi SUCool ile yatırım fonu J-Start GSYF’yi duyurdu

Teknoloji ticarileştirme şirketi olan Inovent A.Ş.’yi 2006 yılında kurarak girişimciliği destekleme yolculuğuna çıkan Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi’ni ve J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu törenle hayata geçirdi.

2013 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi bünyesinde erken aşama girişimcileri yönlendirerek, onlara kapsamlı destek hizmeti sağlayan SUCool; yeni kuluçka merkezini Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde törenle açtı.

Teknoloji ticarileştirme şirketi olan Inovent’i kurarak girişimciliği destekleme yolculuğuna çıkan Sabancı Üniversitesi, kuluçka merkezi SUCool ile de Yapay Zeka, İleri Malzeme Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, Eğitim Teknolojileri, Akıllı Şehirler, Dijital Sağlık, Büyük Veri Analitiği ve Siber Güvenlik gibi yüksek teknoloji kategorilerindeki girişimlere akademi ortamında özgür bir çalışma imkanı sunacak.

Tören kapsamında ayrıca, Sabancı Holding’in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu Sabancı Ventures ve Abdul Latif Jameel’in (ALJ) yatırımcısı olduğu Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçecek ve teknoloji odaklı girişimlere yatırım yaparak yenilikçi fikirlere destek olacak J-Start Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun imzaları da atıldı.

Açılışta ayrıca SUCool Kuluçka Merkezi’nden çıkan yeni bir girişim olan Cosmotree tanıtıldı. Dünyadaki oksijenin yüzde 70’den fazlasını üreten alglerden oluşan bir sistem olan Cosmotree, sürdürülebilir ve şirketlerin karbon ayak izlerini azaltabilecek bir çözüm sunuyor.

2006 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan teknoloji transferi ve tohum fonu şirketi olan Inovent’in misyonu, üniversitelerdeki erken aşama teknolojilerin ticarileştirilmesini hızlandırıyor ve Sabancı Üniversitesi’nde girişimciliği teşvik ediyor.

SUCool ise erken aşamadaki fikirleri desteklemeyi ve girişimcilerin girişimcilik yolculukları için daha hazır ve hızlı hareket etmelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir girişim inkübatörüdür.

SUCool, girişimlere başarılı olmaları için gereken kaynakları sağlamak amacıyla son teknoloji ve imkanlarla donatılmış çalışma ortamıyla girişimlere çalışmak, iş birliği yapmak ve ağ oluşturmak için eşsiz bir alan sunuyor. Girişimcilerin çalışabileceği 300 m2’den fazla açık ofis alanı ve 8 ayrı kapalı ofis ile bu kuluçka merkezi Üniversite bünyesinde kurulacak yeni start-up şirketler için ideal bir ortam olacaktır.

J-START Fonu, Türkiye’de kurulmuş start-up’lara yatırım yapacak ve önceliğini deep-tech start-up’larına verecek. Dolayısıyla üniversitelerden çıkacak start-up’lar öncelik kazanacak. Fonun danışmanlık ve scouting hizmetini Inovent verecek. Yatırım Komitesi’nde her iki holdingden ve üniversiteden birer temsilci bulunacak, bu Komite Inovent’in getirdiği öneri portföyü içerisinden seçilecek start-uplara yatırım kararı verecek.

Güncel İçerikler