FLO, yerli girişim BlindLook’un Blind Friendly Place uygulamasını mağazalarına entegre ediyor

Yarım asrı aşkın bir süredir “Herkesin Ayakkabıcısı” olma misyonu ile hareket eden yerli şirket FLO, görme engellilerin özel gereksinimlerine uygun erişilebilir hizmet modelini geliştirmeye devam ediyor. Erişilebilir Bir Dünya projesi kapsamında flo.com.tr ve iletişim çalışmalarının ardından şimdi de Türkiye’deki tüm FLO mağazalarında erişilebilir alışveriş deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

FLO, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan ve yerli girişim BlindLook tarafından geliştirilen ürün Blind Friendly Place uygulamasına dahil olarak Erişilebilir bir Dünya projesini bir adım daha ileriye taşıdı.

BlindLook’un hazırladığı sesli betimleme ve yapay zekâ teknolojisini mağazalara entegre eden proje sayesinde görme engelli bireyler FLO mağazalarını ziyaret etmek istediğinde mağaza içerisinde sesli yönlendirmeler alarak aradığı ürüne rahatlıkla ulaşabilecek. Görme engelli bireyler uygulama ile ürünün detaylı betimlemesini ve ayakkabı üzerindeki etiketleri dinleyebilecek. Proje kapsamında görme engelliler mağaza içinde özgürce hareket etmekten, ürünün özelliklerini dinlemeye kadar tüm alışveriş deneyimini özgürce kendi başlarına gerçekleştirebilecek. Bundan sonraki dönemde de kullanıcı geri bildirimleri ile deneyimi daha da pürüzsüz hale getirmeyi hedefleyen FLO, erişilebilir alışveriş deneyimini geliştirmek için çalışmalarına devam edecek.

FLO geçtiğimiz yıl flo.com.tr‘de BlindLook’un geliştirdiği sesli simülasyon teknolojisini kullanmaya başladı. FLO, Görme engelli müşterilerinin web sitesini rahat bir şekilde kullanabilmesini sağlarken, iletişim çalışmalarını da erişilebilir hale getirdi.

FLO ayrıca yine bir reklam filmini BlindLook ve Sesli Betimleme Derneği iş birliği görme engellilerin özel gereksinimlerine uygun şekilde yayına aldı. Uçtan uca erişilebilir bir deneyim geliştirmek isteyen FLO son olarak “Erişilebilir Bir Dünya” projesi kapsamında bu kez de dünyada ve Türkiye’de ilk olacak Blind Friendly Place uygulaması ile Türkiye’deki tüm FLO mağazalarını görme engelli bireyler için özgürce kullanılabilir bir hale getirmek için çalışmalarına başladı.

Daha erişilebilir bir dünya için gönüllü olan FLO, sektördeki öncü adımlarını hızlandırdı.
FLO CEO’su Yenal Gökyıldırım, verdiği demeçte;

“Türkiye’nin öncü ayakkabı şirketi olarak dayanıklı bir toplum için toplumsal sürdürülebilirlik çalışmalarımızı önceliklendiriyoruz. Kimseyi geride bırakmama yaklaşımıyla dezavantajlı gruplar için fırsat eşitliğini sağlayan yüksek etkili projelere yatırım yapıyoruz. Herkesin Ayakkabıcısı olma misyonumuz doğrultusunda adımlar atıyoruz. Sektörün dijital dönüşümüne liderlik eden bir perakende şirketi olarak teknoloji odaklı bir sosyal girişim olan BlindLook’u destekleyerek görme engelli bireyleri kapsayacak şekilde hizmet modelimizi geliştiriyoruz. E-ticaret sitemizin ardından FLO mağazalarımızda da artık görme engellilerin özel gereksinimlerine uygun kapsayıcı ve erişilebilir bir hizmet sağlamaya başladık. Biz bunu Türkiye’de ve dünyada ilk uygulayan perakende şirketiyiz. İstiyoruz ki tüm paydaşlarımız da adımlarını daha kapsayıcı bir alışveriş deneyimi için atsın. Erişilebilir bir dünya için tüm sektörel paydaşlarımızı adımlarımıza ortak olmaya davet ediyoruz.”

BlindLook kurucu ortakları Sadriye Görece ve Cihat Ersin Aydın verdikleri ortak demeçte ise;

“BlindLook olarak neredeyse tamamı görme odaklı bir hayatı, görme engelliler için ses odaklı bir yaşama dönüştürmeye çalışıyoruz. Herkesin özgür ve bağımsız bir şekilde eşit hizmet aldığı bir dünya hayal ediyoruz. Bu hayalimize ortak olan FLO’yla birlikte önce online alışveriş tarafını erişilebilir yaptık ve ardından Blind Friendly Place projemizi hayata geçirdik. Görme engelliler için erişilebilir FLO mağazalarında kapsayıcı ve özgür alışveriş deneyimini birlikte hayata geçirmek bizim için de büyük mutluluk. Fiziksel alışveriş deneyimini de kapsayıcılık çatısı altında görme engelliler için dönüştüren EyeBrand’imiz FLO’ya, tüm görme engelli camiası adına teşekkür ediyoruz. Görme engelli bireylerin tamamen eşit hizmet aldığı bir dünya için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmek istiyoruz.”

Güncel İçerikler