Reklam teknolojileri odaklı yerli girişim Ingosa, 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Dijital reklam alışkanlıklarını devrim niteliğinde teknolojisiyle değiştiren AdTech girişimi Ingosa, tohum öncesi finansman turunu başarıyla kapattığını duyurdu.

Arya Kadın Yatırım Platformu ve Türkiye İş Bankası iş birliği ile Maxis bünyesinde kurulan Arya GSYF, diyalog bazlı üretken yapay zeka ile reklam teknolojisinde önemli rol oynayan, Workup ve Arya Yatırım Hazırlık Programı mezunu Ingosa’ya 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

Aynı yatırım turuna, Doğuş Yeni Girişimler ve Aegean Ventures ile Arya Melek Yatırım Ağı’ndan Ahu Serter, Münteha Adalı, Meltem Aydın ve Ayça Atmaca da melek yatırımcı olarak katılım sağladı.

Tüketicilerin %80’inin kişiselleştirilmiş ve etkileşimli deneyimlerden satın almaya yatkın olduğu bir dünyada Ingosa, Diyalog Bazlı Görüntülü Reklamlarıyla (Conversational Display Ads) liderliği elinde tutuyor. Diyalog bazlı üretken yapay zekayı kullanan Ingosa’nın benzersiz teknolojisi, reklam bannerlarında markalar ve tüketiciler arasında doğrudan, ilgi çekici diyaloglar oluşturulmasını sağlıyor. Bu devrim niteliğindeki yaklaşım, geleneksel bannerlara göre 10 kat daha fazla etkileşim sağlayarak, satın alma niyetini ve marka hatırlanabilirliğini artırıyor ve çerezsiz bir dünyada birinci taraf veri toplamayı kolaylaştırıyor.

Kurucu ortak Gökçe Duman, verdiği demeçte;

“Yatırımcılarımızın Ingosa’nın misyonuna ve potansiyeline göstermiş olduğu güven bizi heyecanlandırıyor. Bu finansman, reklam teknolojisi endüstrisini kişiselleştirilmiş ve etkileşimli dijital reklamcılıkta yeni bir çağa taşıma hedeflerimizi daha hızlı gerçekleştirmemize yardımcı olacak” dedi.

Nisan 2022’de Dürin Artuk, Gökçe Duman ve Muammer Okumuş tarafından kurulan Ingosa, Volkswagen, Audi, BMW, Citroen, Nissan, Mediamarkt, Sephora, HSBC, Dominos, PepsiCo, Samsung ve Grundig gibi dünyaca ünlü markalarla işbirliği yapıyor. Publicis Groupe, WPP, SEM, Hype, Ingage ve OMD gibi medya satın alma ajansları da dijital reklamcılık stratejilerinde devrim yaratmak için Ingosa’nın teknolojisine güveniyor.

Platformun olağanüstü performansı, MediaMarkt, Citroen, Grundig ve Migros gibi markaların elde ettiği etkileyici sonuçlarda kendini gösteriyor. Ingosa’nın diyalog bazlı banner’larında önemli ölçüde artan etkileşim süresi, daha geleneksel görüntülü ve video reklamlar için sektör ortalamasını gölgede bırakarak platformun etkinliğinin yadsınamaz bir kanıtı olarak konumlanıyor.

Bu yatırımla Ingosa, çığır açan reklam araçlarının erişimini ve erişilebilirliğini daha da genişleterek, müşterilerinin saniyeler içerisinde diyalog bazlı bannerlarını oluşturabilecekleri paneli yakın zamanda tüm dünyaya açmayı planlıyor.

Duman, “Markalar ve tüketiciler arasındaki ilişkiyi çerezsiz bir dünyada yeniden tanımlıyoruz. Platformumuz yalnızca reklam deneyimini kişiselleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda veri toplamaya yeni bir yaklaşım sunuyor” diye ekledi.

Ingosa’nın misyonu, mevcut başarıların ötesine geçiyor. Bu önemli yatırımla birlikte firma, reklam teknolojisinde küresel bir lider olma yolunda konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Güncel İçerikler