Startupfon, SPK’dan Kitle Fonlama Lisansı’nı aldı

Ortak yatırım platformu Startupfon, SPK'dan Kitle Fonlama Lisansı alan şirketler arasına adını yazdırdı.

Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine önemli bir katkı sunan yatırım şirketlerinden Startupfon; girişimlere yönelik yatırım fırsatlarını artırmak, Girişim Sermayesi Fonları ile yatırım yaptığı girişimleri startupfon.com platformu üzerinden ortak yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla buluşturabilmek için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından verilen Kitle Fonlama Lisansı’nı aldı.

Startupfon, bu lisans ile özellikle ekosisteme yeni katılan veya girişim sermayesi fonlarına katılmadan bu kurumların yatırım yaptığı girişimlerde yatırımcı olmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılara, platform üzerinden girişimlere ortak yatırımcı (co-investor) olma imkânı tanıyor. Aynı zamanda, yatırımcılara yatırım fırsatlarına erişim, girişimcilerin değerlendirilmesi, yatırım şartları müzakeresi, değerleme ve portföy yönetimi gibi tüm süreçleri kolayca yönetme olanağı sunuyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek 100’den fazla girişime yatırım

Startupfon’un Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, verdiği demeçte;

“Yatırımcıların karşılaştığı en büyük sorunları çözmek için odaklandık ve yatırımcılarımıza yatırım süreçlerini kolaylaştırma taahhüdünde bulunuyoruz. Yatırımcılarımız, platformumuz aracılığıyla yatırım yaptıkları girişimlerin performansını da takip edebilecekler.” dedi.

Dünyada Angellist, OurCrowd gibi ortak yatırım platformlarının başarılı şekilde yürüttüğü yatırımlara benzer bir modelin Türkiye ekosistemindeki yatırımcıların sorunlarına çözüm bulabileceği fikri ile yola çıktıklarını belirten Çıracı;

“Dünya genelinde başarılı yatırımlara imza atan platformlar, Türkiye’de benzer bir modelin gerekliliğine işaret ediyor. Minimum yatırım tutarı 50.000 TL olarak belirlenen platformumuz, yatırımcılarına fon süzgecinden geçmiş girişimlerin due diligence, değerleme ve yatırım şartlarına erişim gibi önemli avantajlar sunacak. Türkiye’nin ilk ortak yatırım platformu olarak girişim sermayesi fonlarımız ile önümüzdeki 5 yıl içinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100’den fazla girişime yatırım yapmayı planlıyoruz. Yatırım yapacağımız teknoloji girişimlerinin yenilikçi, sürdürülebilir teknolojilere sahip olma ve uluslararası pazarlara teknoloji ihraç edebilme potansiyeli gibi özelliklerine dikkat ediyoruz. Büyüme potansiyeline sahip erken aşama girişimlerine uluslararası network, iş geliştirme, takım oluşturma, kriz yönetimi gibi konularda destek vererek bu girişimlerin yeni istihdam alanları yaratmasına ve teknoloji ihraç eden firmalara dönüşmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Bugüne kadar Startupfon.com platformuna 41 farklı şehir ve Luxemburg, Almanya, ABD gibi ülkelerden 2.600 potansiyel yatırımcı kaydoldu. Bu yatırımcıların yüzde 76’sı daha önce yatırım deneyimi olmayan yatırımcılardan oluşuyor.

Startupfon, 2021 yılında kurulan ilk fonu ile şimdiye kadar 15 farklı girişime yatırım yaptı. Bu yatırımlar arasında Colendi, Kunduz, Neol, EasyCep, Buy Buddy, Fortune Mine Games gibi tanınmış girişimler de bulunuyor. Ayrıca Startupfon Tohum GSYF’de, Arz Portföy ortaklığı ile yakın zamanda Türkiye merkezli erken aşama girişimlerine yatırım yapmaya başlayacak. Her iki fonun da yatırım kararı aldığı projeler, platform üzerinden online yatırımcılara açılarak, nitelikli yatırım fırsatları sunacak.

Profesyonel fon yöneticileri tarafından birçok girişim arasından titizlikle seçilen, due diligence, değerleme ve sözleşme müzakerelerinin tamamlandığı girişimler, fon liderliğinde diğer yatırımcılarla paylaşılacak ve yatırımcılar yüksek katma değer üreten girişimlere ortak yatırım yapma fırsatı bulacaklar.

Güncel İçerikler