Yerli scouting ve fantezi ligi platformu Scoutli, 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Espor takımları için veri analitiği, scouting ve fantezi ligi platformu Scoutli, köprü yatırım turunda 400 bin dolar değerleme üzerinden yeni yatırım aldı.

Görüntü işleme ve ve yapay zeka destekli analiz araçlarıyla espor takımların maç/oyuncu analiz süreçlerini yüzde 60 oranında kısaltan Scoutli, yeni yatırım turunda 26.9 milyon TL (1 milyon dolar) değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım aldı.

Girişimin son yatırım turuna; Sercan Akkaş, Can Hiçbezmez, Mustafa Emre Gündüz, Kaan Karapınar, İrfan Ündevli, Gizem Nilay Tuna, Cem Büyükkaya, Fethi Ahmet Özbulut, Ali İlçi, Emre Gerçek, Alesta Yatırım ve Sertaç Özinal katıldı. Girişim bu sene bitmeden destek sağladığı oyun sayısını 5’e çıkarmayı hedefliyor.

Scoutli bir önceki turda ise Geometri Melek Yatırım Ağı, Alesta Yatırım, Sertaç Özinal ve Semiramis Kulak’ın katılımıyla 400 bin dolar değerleme üzerinden 63 bin dolar yatırım almıştı. Değerlemesini son turda 2 buçuk kat artırmış durumda.

Geçtiğimiz yıldan bugüne kadar 12 ülkeden 46 farklı espor takımıyla çalışan ve çoğuyla hala çalışmaya devam eden Scoutli, özellikle Avrupa ve MENA bölgelerinde güçlü bir konumda yeralıyor. Scoutli; Japonya’dan Meksika’ya kadar geniş bir müşteri skalası bulunuyor. Ayrıca son olarak Scoutli, Eylül’ün son haftasında paya dayalı kitle fonlama platformu Fonbulucu üzerinden tohum yatırım turunu başlatmayı planlıyor.

Güncel İçerikler