E-spor organizasyonları için takım yönetim hizmeti sunan Scoutli, Alesta’dan yatırım aldı

E-spor organizasyonları için veri analitiği, scouting ve takım yönetim platfomu Scoutli, Alesta’dan yatırım aldı.

Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş, yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım strateji doğrultusunda gerçekleştirdiği yatırımlara Scoutli ile devam ediyor.  

Alesta’nın yeni yatırım gerçekleştirdiği girişim, e-spor organizasyonları için veri analitiği, scouting ve takım yönetim platfomu hizmetleri sunan Scoutli’ye 7.42 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı.

E-spor ile ilgili her şeyin tek adresi Scoutli, gelişmiş analizler ile oyuncu derecelendirmeleri ve kapsamlı bir oyuncu veritabanı yelpazesi sunarken; takımlara finansalları, önemli tarihleri, oyuncu verileri ve daha fazlası için bilgi sağlıyor. Turnuva performansı, oyuncu takibi ve oyuncu performansı raporlamaları ile güvenilir veri sağlayarak e-spor etkinliklerini kolaylaştırıyor.

Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Siber güvenlikten bioteknolojiye, SaaS platformlarından batarya teknolojilerine ve online terapilere kadar çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiğimiz girişim yatırımlarına ek olarak, erken aşama teknoloji girişimlerini desteklemeye devam ediyoruz. Özellikle yeni nesil gençlerin büyük ilgi gösterdiği, hızla büyüyen ve gelişen e-spor pazarında Scoutli yatırımı ile yeralmaktan mutluluk duyuyoruz.  Scoutli’nin yeni yatırım ile mevcut hedeflerini daha yukarılara taşıyarak pazarda önemli bir oyuncu olacağına inanıyorum.’’ dedi.

Güncel İçerikler