Yerli fintech Turan, Türkiye’den Gürcistan’a para transfer hizmetini başlattı

Turan, Türkiye’den Gürcistan’daki tüm bankalara %100 dijital ve hiçbir komisyon ücreti olmaksızın para transferine olanak sağladığını duyurdu.

Azerbaycan açılımının ardından uluslararası para transferi hacmini kısa sürede artıran Turan, transfer ağına Gürcistan’ı da eklediğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den Gürcistan’a %100 dijital para transferi entegrasyonunu tamamlayan Turan, bu minvalde çok kısa sürede 2 ülkede finansal faaliyetlerini başlatmış oldu.

Orta Asya ve özellikle Türk Devletleri arasında para transferi sürecini dijital dünyaya taşıyan Turan, ilk ülke açılımını Şubat ayında Azerbaycan ile gerçekleştirmişti. Türkiye’de ikamet eden Türk soydaşlar için birçok finansal işlemi kolaylaştıran Turan, bunun yanı sıra saniyeler içinde Türkiye’den Azerbaycan’a en düşük komisyon ücretleriyle para transferine de olanak sağlıyor.

Türkiye ve Gürcistan arasındaki finansal sınır kapısı, dijitale taşınıyor

Turan’ın Gürcistan açılımı ile ilgili konuşan Turan Kurucusu Özgür Bayraktar, konuyla ilgili egirişim’e verdiği demeçte;

“Turan ile Orta Asya’da bulunan ülkelere açtığımız para transferi koridoruna Gürcistan ile yeni bir finansal rota daha ekledik. Türkiye ve Gürcistan arasındaki finansal sınır kapısını, dijitale taşıdığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Üstelik tüm transfer süreçlerini belirli bir süre hiçbir komisyon ücreti olmadan sunuyor olacağız. Önümüzdeki dönemlerde hedeflerimiz ise Özbekistan ve Kırgızistan olacak. Çalışmalarımız artık son aşamaya geldi. Bu iki ülkeden ayrı olarak bazı sürprizlerimiz de kısa zamanda kullanıcılarımız ile buluşturacağız.”

2022 ve 2023 yılları içinde aldığı yatırımlarla Türk Devletleri’nin en büyük finansal uygulaması olmayı hedefleyen Turan, Türkiye’de başladığı bu yolculuğunu kısa bir süre içerisinde Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan gibi diğer Türk Devletleri’ne de ulaştırmak istiyor.

Güncel İçerikler