E-ticaret şirketlerinin satışlarını artırmaya odaklanan Juphy, 900 bin dolar yatırım aldı

E-ticaret web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ürün satışları ve müşteri desteğini 7 gün 24 saat otomatikleştiren Juphy, 900 bin dolar yatırım aldı.

E-ticaret şirketlerinin sosyal medya kanallarında efektif müşteri desteği verebilmesini ve satışlarını arttırabilmesini sağlayan, yapay zeka tabanlı yerli B2B SaaS girişimi Juphy, üçüncü yatırım turunda 900 bin dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna Simya VC, APY Ventures ve Arya Kadın Yatırım Platformu ve Türkiye İş Bankası iş birliği ile Maxis bünyesinde kurulan ARYA GSYF dahil olmak üzere, üç kurumsal fon ve adı açıklanmayan sekiz melek yatırımcı katıldı.

Juphy, bu yatırım turuyla beraber toplam yatırım tutarını 1.2 milyon dolara çıkarmış oldu.

2019 senesinde Osman Erdi Balcıoğlu, Eyüp İbişoğlu ve Alara Eren İplikçioğlu tarafından kurulan Juphy, çoğunlukla Kuzey Amerika’da olmak üzere, 98 farklı ülkede 2000’den fazla şirket tarafından kullanılıyor.

Juphy’nin yapay zeka tabanlı satış asistanı modülü, e-ticaret web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ürün satışlarını 7/24 otomatikleştirerek şirketlere müşteri hedefleme ve satış artırma konusunda kesintisiz bir çözüm sunuyor.

Yatırım sonrası görüşlerini paylaşan Juphy kurucu ortağı ve CEO’su Alara Eren İplikçioğlu, egirişim’e verdiği demeçte;

“Üçüncü yatırım turumuzla beraber San Francisco’da, Simya VC’nin iş ortaklarından dünyanın en iyi startup hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator’a kabul olduk. Bu süreçte ana hedefimiz Juphy’nin otomasyon, data analizi ve raporlama özelliklerini geliştirerek, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki satışlarımızı artırmak ve ekibimizi büyütmek.”

Juphy geçtiğimiz senelerde Amerika’nin en büyük B2B SaaS review platformu olan G2’da pek çok kez kullanım kolaylığı açısından en iyi ürün olarak seçilmiş ve AppSumo’da 36 günde rekor kıran bir satış yapmıştı. İlk günden beri global satış yapabilmeyi başaran Juphy’nin, G2, Product Hunt ve AppSumo gibi platformlarda 1000’i aşkın müşteri yorumunda 5 üzerinden 4.8 müşteri memnuniyeti skoru bulunuyor.

Güncel İçerikler