IFS, endüstriyel yapay zeka yazılım şirketi Falkonry’i satın aldı

Bu satın alma ile IFS artık yapay zeka destekli anormallik tespit imkanı sağlayabilen tek ERP, EAM, FSM ve ESM tedarikçisi olarak konumlanıyor. Bu sayede IFS’in sunduğu platformda şirketler, süreç ve iş akışlarının otomasyonunu ve optimizasyonunu yönetebilecekleri anlamına geliyor.

Global ölçekte kurumsal iş uygulamaları çözümleri sunan IFS, üretim endüstrisi ve savunma sanayiine otomatik, yüksek hızlı veri analizi sunan Kaliforniya merkezli endüstriyel yapay zeka yazılım şirketi Falkonry‘i satın almak için kesin bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Bu AI tabanlı, kendi kendine öğrenen çözüm, sürekli olarak varlıkları, ekipmanları, sistemleri, endüstriyel süreçleri ve büyük veri hacimlerini izleyerek oluşabilecek olağandışı davranışları ve arızaların nedenlerini keşfederek şirketlere değerli analizler sunar.

Son yirmi yılda, varlıklar, ekipmanlar ve filoların büyümesi, gerçek zamanlı şirket izleme süreçlerini son derece karmaşık hale getiren benzersiz miktarda veri üretmiştir. Dolayısıyla bakım ve süreç ayarlamaları gibi operasyonel noktaların iyileştirilmesi sekteye uğramıştır. IFS, Falkonry’nin otomatik ve kendi kendine öğrenen yapay zekasını kullanarak arıza sürelerini, kalite sorunlarını ve emisyon ihlallerini önlemek için zamanında adımlar atmasını, iş ve süreç akışı iyileştirmelerini otomatik hale getirebileceğini öngörmektedir.

Falkonry’nin kendi kendini öğrenen anormallik tespit çözümünün IFS’in mevcut şirket simülasyonu ve yapay zeka tabanlı çizelgeleme ve optimizasyon yeteneklerine eklenmesi, şirketin yapay zekayı evrensel olarak kullanma stratejisini daha da kanıtlıyor. Bu strateji, EAM (Kurumsal Varlık Yönetimi), ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), MES (Üretim Yönetim Sistemi), PSO (Planlama ve Çizelgeleme Optimizasyonu), FSM (Saha Servis Yönetimi) ve ESM (Kurumsal Servis Yönetimi) teknolojilerinde süreç boyunca uçtan uca anlamlı bilgiler sunmak için yapay zekayı kullanmayı amaçlamaktadır. Böylece IFS müşterilerinin süreçlerinde varlık üretkenliğini artırabilir konuma gelmesi hedeflemektedir.

Kaliforniya, ABD merkezli olan ve Mumbai, Hindistan’da da bölgesel bir varlığa sahip olan Falkonry AI, Nikunj Mehta tarafından 2012 yılında kuruldu. Şirket, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa’da müşterilere sahiptir, bunlar arasında ABD Donanması ve ABD Hava Kuvvetleri, Ternium, North American Stainless, Harbour Energy ve SSAB gibi endüstriyel üretim endüstrisi ve savunma sanayiinde birçok müşteri bulunmaktadır.

Güncel İçerikler