Hakkı Alkan, özgür ofis PODA’nın yüzde 25’ini satın aldı

Kısa süreli çalışma ihtiyaçları için çalışma kabini, toplantı odası gibi alanların rezerve edilerek kullanıma sunulmasını sağlayan donanım ve yazılım platformu PODA, Hakkı Alkan’dan yatırım aldı.

Son dönemde sürdürülebilirlik, oyun, yapay zeka, topluluk yönetimi alanlarındaki girişimlere odaklanan ve bu yılın başında da ortak çalışma alanı Co-Founder.Work’ü kuran Hakkı Alkan, paylaşım ekonomisine hizmet eden yerli girişim PODA‘ya yatırım yaptı ve yüzde 25’ine ortak oldu. Bu tur Alkan’ın ikinci yatırımı oldu.

Dijital dönüşümün etkisi, geleneksel iş modellerini etkilemeye devam ediyor. Uzaktan çalışma ve esnek iş saatleri kavramlarını günlük hayatımızın bir parçası haline getiren bu dönüşüm, yeni ve pratik çözümlerle sürekli kendini yeniliyor.

Kısa süreli toplantılar için mobil çözüm: PODA

Cemal Akar, Oğuz Önel, Levent Burçin Sözütok ve Oytun Tüfekçiler tarafından kurulan özgür ofis PODA’yı; çalışma masası, sandalye, hızlı internet bağlantısı, klima ve ses izolasyonu özellikleri ile istenilen yerde çalışmaya olanak sağlaması için tasarlanmış yeni nesil çalışma kabini olarak tanımlayabiliriz.

PODA’nın sunduğu kabinler, çalışma ortamı ve lokasyonu konusunda üst düzey esneklik sağlıyor. Bir alışveriş merkezinde, kafede, havalimanında, kişilere özel ve odaklanabilecekleri bir iş alanı sağlayan Poda, geleceğin çalışma modellerini Türkiye’de kullanıma sunuyor.

PODA, bireylerin istedikleri her yerden verimli bir şekilde çalışabilmesini mümkün kılarken, hijyen ve konfor konusundaki beklentileri de eksiksiz karşılıyor. Yeni teknolojilerle donatılan, UV-C ile hava ve ortam sterilizasyonu sağlayan, klima ve yüksek hızda sınırsız internet imkanı sunan PODA’ların sayısı, giderek artıyor.

Minimalist, sürdürülebilir, kullanımı kolay ürün ve hizmetler tasarlayan PODA’nın, bu zamana kadar toplamda 126 bin kez indirilen, Android ve iOS platformunda kullanımda olan mobil uygulamasında, rezervasyon sistemi aktif olarak kullanılabiliyor ve kredi kartı ile ödeme altyapısı da bulunuyor.

Bugüne kadar Emaar Square AVM, Akasya AVM, 42 Maslak, Kanyon AVM, Zorlu Center AVM, Trump AVM, Amerikan Hastanesi, Gloria Jean’s Coffee – Cennet, Esenboğa Havalimanı, ve CoBodrum – Bodrum olmak üzere 10 farklı lokasyonda, 27 kabin ile misafirlerine hizmet veren PODA, 10 binden fazla üyeye sahip.

Ortak çalışma alanı Co-Founder.Work’ün kurucusu Hakkı Alkan’ın yatırımı ile PODA, lokasyon ve kabin sayısını artırmayı hedeflerken, bu deneyimle daha fazla kişi ve iş ortağının tanışmasını planlıyor.

Girişim, bu yatırımla beraber yurtdışına açılmak için planladığı çalışmaları da hızlandırmış durumda. Poda’yı incelemek için App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler