Yerli oyun girişimi Lumier Games, Hakkı Alkan’dan 1 milyon TL yatırım aldı

2023’ün ilk çeyreğine göre Türkiye, oyun yatırımları açısından diğer ülkelerle kıyaslandığında 13. sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla daha sakin giden oyun girişimlerine yatırımlar, hareketlenmeye devam ediyor.

Mayıs 2021’den beri faaliyet gösteren ve 50’den fazla HyperCasual türünde prototip geliştirmiş olan yerli oyun stüdyosu Lumier Games, yayıncılık ve ortak çalışma alanlarında faaliyet gösteren şirketlere sahip olan Hakkı Alkan’ın katılımı ile 7 milyon TL değerleme üzerinden 1 milyon TL’lik ilk yatırımını aldı.

Lumiar Games, rekabetçi midcore match 3 türündeki yenilikçi bir oyun projesi üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan yatırım, yakında tamamlanması beklenen rekabetçi yeni oyunların geliştirilmesi ve şirketin PR çalışmaları için kullanılacak.

Kuntay Koca, Burhan Yıldırım ve Cansu Demir tarafından Mayıs 2021’de kurulan İstanbul merkezli oyun şirketi Lumier Games’in kurucu ekibi; yazılım, görsel dizayn, ürün geliştirme, Ar-Ge, test otomasyonu ve proje yönetimi gibi farklı alanlarda tecrübeye sahip.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Kuntay Koca, verdiği demeçte; “Oyun geliştirmede dört ana unsur olan; yazılım, görsel dizayn, ürün geliştirme ve pazarlamada kurucu ortaklar olarak ilk üç unsurda ayrı ayrı tecrübelerimiz var ve Hakkı Alkan ile birlikte güçlerimizi birleştirerek dördüncü unsuru da sağlamlaştırmış olduk. Bu gücümüzü, oyuncuların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak midcore türde hem rekabetçi hemde single play olarak oynanabilen oyunlar üretmek için kullanacağız. Hakkı Alkan, pazarlama ve medya alanındaki tecrübelerini bizlerle aktarmasının yanı sıra elini taşın altına koyarak bu alandaki iş gücümüzü de hafiflemesini sağlıyor.” dedi.

2001 yılından bu yana teknoloji medyasında yer alan Hakkı Alkan, geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği ortak çalışma alanı Co-Founder.Work ile girişim ekosistemine daha yakın olacağını paylaşmıştı. Bu yakınlığın diğer adımlarından birini daha, bugün yerli bir girişime ilk yatırımını yaparak attı.

İlk yatırımını Lumier Games’e yapan Hakkı Alkan, verdiği demeçte; “Ayda 50 milyon videonun izlendiği medya şirketlerimiz ve girişimcilere evsahipliği yaptığımız Co-Founder.Work ile beraber, bu alandaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Enerjisine, deneyimlerine inandığımız Lumier Games ekibine yaptığımız yatırım, sadece başlangıç. Oyun, yapay zeka, sürdürülebilirlik, topluluk yönetimi alanlarında yatırımlarımız devam edecek.” dedi.

Lumier Games, tohum yatırım sonrasında oyun geliştirme süreçlerini hazırlandırırken, 2 milyon dolarlık yeni bir yatırım turuna da hazırlık yapıyor.

Güncel İçerikler