Yerli bulut mutfak girişimi Rafinera Cloud Kitchen, 550 bin dolar yatırım aldı

RCK’ye bu turda yatırım yapanlar arasında Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Emre Karaca, Damla Şener Akkaynak gibi iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor.

Bulut mutfak sektöründe özgün iş modeliyle fark yaratan Rafinera Cloud Kitchen, ikinci yatırım turunun ilk dilimini tamamladı. Mevcut yatırımcılarının tamamının katılımı ile gerçekleşen bu turda girişimin değerlemesi 400 milyon TL’yi aştı. Şirket, aldığı yatırımla ülke çapında yaygınlaşmayı ve teknolojik altyapısını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Rafinera Cloud Kitchen ortakları arasında önemli melek yatırımcıların yanı sıra, Yemeksepeti kurucu ortağı ve eski CEO’su Nevzat Aydın, Karaca Grubu ve Cookplus Yönetim Kurulu Üyesi Emre Karaca, Sera Group (TAV Airports, TAV Construction, Humm Organic) CFO’su & Yönetim Kurulu Üyesi Damla Şener Akkaynak, Diler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Tuba Yazıcı, Vera Capital Kurucusu ve Yönetici Ortağı Ahmet Özokur, Kona Capital Kurucusu ve Yönetici Ortağı Kağan Çevik, Ortadoğu A.Ş. Kurucusu ve CEO’su Aydın Harezi ve Credia Partners gibi birbirinden değerli stratejik isimler de bulunuyor.

RCK ile çok farklı bir bulut mutfak modeli yarattıklarına dikkat çeken Rafinera Cloud Kitchen CEO’su Didem Altınbaşak Tulgan, verdiği demeçte;

“Rafinera olarak paket yemek sektöründeki 15 yılı aşkın deneyimimizi, RCK ile bir üst seviyeye taşıdık. Merkezi mutfak kullanımı sayesinde modelimiz yeni lokasyonlar için çok düşük bir yatırım maliyeti gerekiyor. Ayrıca modelimiz sayesinde müşteri memnuniyeti etkileyecek birçok parametreyi merkezi olarak kontrol edebiliyor ve servis kalitemizi istediğimiz noktada tutabiliyoruz. Bu sayede yarattığımız maliyet avantajının yanı sıra kalite ve lezzetten de ödün vermiyoruz. Kısa vadeli hedefimiz İstanbul yayılımımızı arttırmak, marka sayımızı 50’ye çıkartmak ve franchise sistemimizi hayata geçirmek.” dedi.

Teknoloji ve yemeği bir araya getiren food-tech konseptine yatırım yaptıklarına dikkat çeken Tulgan,

“Geliştirdiğimiz yazılımlar ile veri madenciliği sürecimizi hızlandırmayı hedefliyoruz. Doğru işlenirse günümüzde veri, en önemli ve en değerli varlık. Biz de buradan yola çıkarak hem daha iyi hizmet vermek, hem de verimliliği arttırmak için ARGE süreçlerimize ağırlık verdik” dedi.

Kapıya teslim paket sistemi Rafinera’nın 16 yıllık tecrübesi ile geliştirilen Rafinera Cloud Kitchen, merkezi bir mutfak ve bu mutfağa bağlı çok sayıda uydu mutfaktan oluşuyor. Sadece İstanbul’da yemek platformları üzerinden sipariş alan Rafinera Cloud Kitchen‘da merkezi mutfakta ön hazırlığı yapılan yemekler, uydu mutfaklarda son haline getiriliyor, kuryeler aracılığıyla teslim ediliyor.

Sistemde, uydu mutfaklar aynı anda çok sayıda RCK markasına hizmet verdiği, kuryeler ortak kullanıldığı için giderler bölünüyor ve maliyet avantajı sağlanıyor. Bu da müşterilere daha kaliteli yiyecekleri daha uygun fiyatla ulaştırma imkanı sunuyor. Rafinera Cloud Kitchen bünyesinde halen farklı damak tatlarına hitap eden 25 aktif marka bulunuyor. Bu markalar: Nera Burger, Kila Burger, Pıtı Mantı, Taco Baila, Köfteci Basri, Cennet Hanım Mantı Evi, Tosyalı Pilavcı, Mint Salat Shop, Pizza Portas, Meşhur Kavacık Dönercisi, Cambaz Sokak Lezzetleri, Kronos Burges & Sandwiches, Fırtına Büfe, Dide Pide, İnegölcü Latif Usta, Tostica, Gina Bowl, Fresh’n Zen, Leyna Falafel, Mezepoly, Mochitta, Köfte 33, Kanattown, Yanda Pilav ve Wrapetito.

Güncel İçerikler