Türkiye’nin en aktif kitle fonlama platformlarından fonbulucu, yatırımcılarla bir araya gelen yeni girişimi duyurdu. Platformda yatırım turunu başlatan girişim Türkiye’de güzellik hizmetlerinin evlerde alınmasını sağlayan tekno-güzellik girişimi Melo App oldu.
Şirket paylarının %10’unun arzıyla 3,5 milyon TL fon talebiyle yatırımcılarla buluşan Melo App, kişisel bakım hizmetlerini tek tıkla tüketicilere ulaştırıyor. İstanbul, İzmir ve Bodrum başta olmak üzere kısa sürede 28 şehirde 3 bin sertifikalı kuaför, berber ve güzellik uzmanını bünyesine katan Melo App, bir yemek siparişi vermek kadar hızlı ve kolay bir şekilde bakım randevusu oluşturulmasını sağlıyor. Melo App, ülkemizdeki sonra MENA bölgesindeki güzellik sektörünün dijital dönüşümünü başlatarak, kişisel bakım hizmetlerini herkes için erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.
Yatırımcılara bedelsiz pay verilecek ve hediye Melo Puan tanımlanacak
Girişim şirketi, yatırım turunun başlama tarihi olan 11 Temmuz Salı günü saat 10.00 itibari ile ilk 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan tüm yatırımcılara %30 bedelsiz pay verecek. Yatırımcı ortaklarına 1 yıl boyunca her randevularında geçerli %10 indirim tanımlama taahhüdü de veren Melo App; ayrıca 5 bin – 10 bin TL arasındaki yatımlarda yatırımcılara 250 TL, 10 bin – 20 bin TL arasındaki yatımlarda yatırımcılara 500 TL, 20 bin TL ve üzerindeki yatırımlarda yatımcımcılara 750 TL Melo Puan hediye edecek. İndirim kodları ve Melo Puan kodları kampanya tamamlandıktan sonra yatırımcıların mail adreslerine iletilecek. Para puanlar hesaba yüklendikten sonra 1 yıl içerisinde ister parça parça ister tek seferde istenen hizmet için kullanılabilecek.
Sistemde %72’si kadınlardan oluşan freelancer profesyoneller için istihdam yaratıyor
Hizmetleri hakkında bilgi veren Melo App Kurucusu ve Genel Müdürü Melis Bilgili Baki, “Büyük şehirlerde yaşayan, yoğun çalışan, zamanı olmayan, trafiğe girmek istemeyen, çocuğunu evde bırakamayan ya da mahremiyet endişesi yaşayan kişiler için düzenli olarak güzellik merkezlerine gitmek gün geçtikçe daha zor bir hale geliyor. Hasta, yaşlı, hamile ya da engelli büyük kesim için ise güzellik merkezlerine ulaşmak çok zor ya da hiç mümkün değil. Melo App olarak, sunduğumuz hizmetlerle kişisel bakım hizmetlerini ‘herkes’ için erişilebilir hale getiriyoruz. Türkiye’deki 10 milyar TL hacime sahip olan güzellik sektörüne getirdiğimiz inovasyonla, sunulan hizmetlerin güzellik salonlarından çıkarak evlere ulaşmasını sağlayan ilk ve en büyük platformuz. Sektördeki büyük bir açığı kapatan platformumuzla sadece tüketiciler, güzellik uzmanları ve salonlarının değil; kurum ofisleri, hastaneler, bakımevleri, otel ve düğün salonları gibi işletmelerin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şu ana kadar bakım hizmetlerimizi Philip Morris, Google Türkiye ve Somerset Hotel gibi 20’den fazla kurumda yüzlerce çalışana ve müşteriye sunduk. Aynı zamanda ürünlerini Melo Sanatçılarıyla evlerde tanıtıp deneme boyunu hediye etmekle ilgilenen birçok kozmetik markayla reklam anlaşmaları yapıyoruz. Bu alandaki müşterilerimiz arasında Miniso, New Essentials ve Gulsha gibi 15’den fazla global marka bulunuyor. Modanisa, Türkiye İş Bankası ve Kibar Holding gibi önemli kurumların çalışan indirimleri bölümünde yer almaktayız. Öte yandan sistemimizdeki %72’si kadınlardan oluşan freelancer profesyoneller için büyük gelir kaynağı oluşturarak istihdama katkıda bulunuyoruz” dedi.
Tekno-güzellik trendlerinin öncüsü olmayı amaçlıyor
Daha önce venture capital ve melek yatırımcılardan tohum öncesi yatırım almayı başarmış ve Ocak 2022’den bu yana ayda ortalama %29 büyüme kaydetmiş bir startup olarak, kitlesel fonlamayla içeri giren yeni ortakların birer ‘marka elçisi’ haline gelmesiyle elde edilen fonun çarpan etkisi yaratacağını öngördüklerini dile getiren Melis Bilgili Baki, fonbulucu’nun desteğiyle Melo App’a inanarak yatırım yapan yeni ortaklarla hızla büyüyen, yüksek getirili, ülkemiz tekno-güzellik trendlerinin öncüsü konumuna ulaşan ve 5 yıl içinde dolar bazında en az 35 kat çarpan etkisiyle global exit potansiyeli yüksek bir girişim haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi.
2020-2023 yılları arasında toplamda 1,5 milyon TL yatırım alan, 3 milyon TL satış rakamına ulaşan, 30 kurumsal müşteri ile iş birliğine giren, 50 bin kez indirilen ve 6 bin randevu gerçekleştiren Melo App; sisteminde 3 bine yakın kuaför, berber ve güzellik uzmanı bulunduruyor. Girişim, 2 yıl içinde Türkiye’deki 35 şehirde 30 bin randevuya, 40 milyon TL ciroya, 150 bin kullanıcıya, 10 bin Melo sanatçısına ve 120 kurumsal satışa erişmeye odaklanmış durumda. Melo App’in 5 yılık hedefi ise Türkiye’deki 50 şehre ek olarak Dubai ve Tahran’a açılarak bu bölgelerde gerçekleşecek 70 bin randevuya, 420 milyon TL ciroya, 500 bin kullanıcıya, 35 bin Melo sanatçısına ve 420 kurumsal satışa ulaşmak.