Yerli video ve reklam altyapıları geliştiren MotionWorks, APY Ventures’tan 300 bin dolar yatırım aldı

MotionWorks enformasyon teknolojileri üzerinde çalışan bir şirket. Dijital TV için özel olarak geliştirdiği, yapay zeka ile desteklenen video ve reklam altyapıları sayesinde TV kanalları ve dijital platformların izleyicilerine ve reklam verenlere sunduğu servisleri ileri boyuta taşıyor.

Video ve reklam teknolojileri alanında 10 yılı aşkın deneyime sahip dört kurucu ortak Alihan İplik, Tankut Akgül, Samet Özcan ve Göktürk Tanyeri tarafından 2023 yılında kurulan MotionWorks, APY Ventures Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonu‘ndan 300 bin dolar yatırım aldığını duyurdu.

  • Şirket bu yatırımı öncelikle Türkiye pazarındaki yapılanması için kullanacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MotionWorks kurucu ortağı Alihan İplik, verdiği demeçte;

“Son yıllarda TV içerikleri canlı veya tekrar izlemeler ile birlikte telefon, akıllı TV’ler ve oyun konsolları gibi farklı cihazlar üzerinden tamamen internet üzerinden tüketiliyor. Kendine özgü dinamikleri olan TV ekosistemi için pazardaki mevcut video ve reklam altyapıları olması gereken deneyimi sağlamakta eksik kalmaktalar. Tüm internet ekosistemi için servis vermek üzere tasarlanmış global reklam teknolojileri şirketleri dijital platformların beklentilerini karşılamıyor. Ek olarak pazarda hakim konumda bulunan, arama motoru servislerinden, reklam servislerine, video içerik platformlarına kadar geniş bir yelpazede çalışan ve global tekel haline gelmiş teknoloji şirketleri TV’ye ciddi bir rakip pozisyonundalar.

 

Durum böyle olunca tüm dünyada yayıncı kuruluşlar ve dijital platformlar kendi beklentilerini karşılayacak, onlarla uyum içerisinde çalışabilecek alternatif teknolojiler aramaktalar. MotionWorks’u kurarken tüm bu durumları göz önünde bulundurarak sadece dijital TV için özel olarak kurgulanmış bir ürün geliştirdik. Bunu yaparken hem video altyapısı sağlayan teknolojileri hem de reklam altyapısı sağlayan teknolojileri TV’nin geleceğini düşünerek uçtan uca uyum içerisinde çalışacak şekilde tasarladık. Bu sayede herhangi bir sınırlamaya maruz kalmadan alanında dünyada ilk olan birçok gelişmiş özelliği kullanıma sunduk.”

Son olarak APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli ise verdiği demeçte;

“Günümüz dünyasında kullanıcıların TV içeriklerini internet üzerinden tüketmeleri Dijital kanallardaki reklam altyapısı ihtiyacını net bir şekilde ortaya çıkardı. Bu minvalde alanında 10 yıl tecrübesi bulunan MotionWorks ekibi ve bu ekibin elinden çıkmış olan programatik reklam altyapısı teknolojisinin yakaladığı ürün-pazar uyumu ile önce lokal dominasyonu yakalayacağını sonra da global pazarda önemli ölçüde yer edineceğini düşünüyoruz.” dedi.

MotionWorks’un şu anda TRT kanallarına ve TRT’nin yeni dijital platformu Tabii’ye servis verdiğini ve Türkiye’deki büyük platformların bazıları ile de test süreçlerine başladığını ekleyelim.

Güncel İçerikler