Paya dayalı yeni kitle fonlama platformu: Nar Fon

Küçük Yatırımlar Büyük Fırsatlar mottosu ile yola çıkan Nar Kitle Fonlama Platformu A.Ş. kısa adıyla Nar Fon faaliyete başladı.

Kitle fonlaması ekosisteminin yeni oyuncusu Nar Fon, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank entegrasyonlarını tamamlayarak faaliyetine başlamak üzere mayıs ayında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) listesinde yerini aldı. Bugün itibarıyla web sitesini kullanıcılara açan Nar Fon hem girişimcileri hem de yatırımcıları platformuna bekliyor.

Farklı disiplinlerden gelen kurucu ekibi sayesinde yazılım, kurumsal iletişim ve hukuki süreçlerini kendi bünyesinde tamamlayan Nar Fon; kitle fonlaması sisteminin güvenilirliğinin yanı sıra ekibinin çevik yapılanması ile de dikkat çekiyor.

Nar Fon başarı potansiyeli yüksek üretim ve teknoloji şirketlerinin finansmanında alternatif bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Kuruluş aşamasında dahi 100’e yakın proje başvurusu alan platform, ekosistemdeki yerini hızlı bir şekilde alırken güvenilirliğini de göstermiş oluyor.

Platformun kuruluş süreci ve hedefleri konusunda açıklama yapan Nar Fon Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Gökhan Alpen, verdiği demeçte;

“Yatırımcı ve girişimcilerimize yönelik hizmetlerimizi şeffaf, güvenilir ve kolay erişilebilir bir şekilde sunacağız. Nar Fon yatırımcıları küçük yatırımlarla büyük fırsatlara erişme imkanına sahip olurken girişimciler ise fikirlerine ve projelerine finansman sağlayabilecek. Bunun yanı sıra girişimciler network oluşturma, mentorluk ve kitlelerin onayını kazanma fırsatını da yakalayacaklar.” dedi.

Nar Fon, 2023 yılı için 4 veya 5 girişime 10 milyonun üzerinde bir finansman sağlamayı hedefliyor. 2024 yılında ise Nar Fon’un ekosistemin önemli paydaşlarından birisi olmasını ve paya dayalı kitle fonlaması ile 200 milyona yakın bir finansmana aracılık etmeyi amaçlıyor.

Güncel İçerikler