Yerli dijital çözüm geliştirme platformu Rierino, 1.25 milyon dolar yatırım aldı

Rierino 1,25 milyon dolar ilk tur yatırımını Vestel Şirketler Grubu’nun ana yatırımcılarından olduğu Gelecek Etki Fonu’ndan aldı.

Yüksek performanslı dijital çözüm geliştirme platformu Rierino, Türkiye’nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinden, Tacirler Portföy tarafından kurulan ve Vestel Ventures ortaklığıyla yönetilen Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu’ndan 1.25 milyon dolar değerinde yatırım aldığını duyurdu.

2020 yılında Berkin Özmen, Utku Sarıöz ve Mine Özmen tarafından kurulan Rierino, modüler altyapı, entegre zeka ve low-code/no-code mikroservis geliştirme yetkinliklerini birleştiren platformu ile, başta e-ticaret sektörü olmak üzere orta ve büyük ölçekli firmaların standart çözümlerle adresleyemedikleri esneklik, hız ve maliyet azaltma ihtiyaçlarını karşılıyor. 2 yıllık Ar-Ge sürecinin ardından markaların hizmetine sunulan çözüm, aynı zamanda, yapay zeka otomasyonu ile müşteri tecrübesi ve operasyonların gerçek zamanlı iyileştirilmesini de destekliyor.

Bu yatırım ile özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da büyümeye odaklandıklarını belirten Rierino kurucu ve CTO’su Berkin Özmen,

“Geçtiğimiz 20 senede yaklaşık 20 farklı ülkede 60’ın üzerinde marka ile çalıştık. Alt yapı kısıtlarının çoğu kez ölçekli operasyonları gerçek potansiyellerinden uzaklaştırdığını gördük. Bu kısıtlar kaynak, zaman ve uzmanlık gibi alanların yanı sıra servis sağlayıcıların ürün geliştirme planları ile uyum problemleri şeklinde de ortaya çıkıyor. Rierino ile vizyonumuz firmaların herhangi bir engel olmadan teknolojileriyle rekabet eder hale gelmesi, aynı zamanda iş birimleri ve veri bilimciler gibi farklı ekiplerin de teknolojiye doğrudan katkı sağlayabilmesi” dedi.

24 yıldır elektronik sektörünün ihracat şampiyonu ve Türkiye’nin en çok patent üreten firmalarından biri olan Vestel, şirketin global yayılma stratejileri doğrultusunda önemli bir değer teşkil etmektedir. Vestel Ventures Genel Müdürü ve Gelecek Etki Yatırım Komitesi Üyesi Metin Salt, konuya ilişkin olarak;

“Hızla büyümeye devam eden low-code/no-code yazılım teknolojileri alanında şirketlerin iç dinamiklerine, rekabet ve müşteri beklentilerine hızlı çözümler geliştirerek özelleştirmesini sağlayan Rierino, sunduğu mikro servis altyapısı ile e-ticaret firmalarının süreçlerinin esnek ve ölçülebilir olmasını da sağlamaktadır. Deneyimli kurucu ekibin geliştirdiği yenilikçi, yaratıcı çözümler ile platformun kolay ve verimli bir kullanım sağlaması, hızlı büyüme potansiyelini desteklemektedir. Rierino’nun fark yaratan üstün teknoloji mimarisi ile pazarda yoğun ilgi göreceğini ve global ölçekte başarılı olacağını öngörüyoruz. Yatırım için doğru teknoloji ve zamanlama olduğunu, şirketin değerini hızla katlayarak finansal anlamda fonumuza önemli getiriler sağlamasını beklemekteyiz.”

Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu; kurucularının ve yatırımcılarının finansal ve operasyonel katkılarıyla; tohum ve Seri A aşamasındaki, teknolojik ve inovatif, sosyal ve çevresel yönü güçlü, sürdürülebilir çözümler geliştiren girişimlere yatırımlar yapmayı, finansal getiriyle birlikte daha sürdürülebilir bir geleceği inşaa etmeyi amaçlayan girişimlerin pozitif etki yaratma yolculuklarına eşlik etmeyi hedefleyen yatırım fonudur.

Girişim, e-ticarete ek olarak hızlı dönüşüm ve gerçek zamanlı verinin önemli olduğu tüm dijital sektörlerde fark yaratmayı hedefliyor. Yakın dönem planlarında, gündemde olan diyalog bazlı yapay zekadan hazır entegrasyonlara, ürünlerini yenilikçi teknoloji ve yetkinliklerle zenginleştirmek var. Rierino, bu doğrultuda, farklı uzmanlık alanı ve coğrafyalarda ekibini büyütmeyi de planlıyor.

Güncel İçerikler