Kalıplanmış selülozik ambalaj çözümleri sunan yerli girişim THECA, 1 milyon 225 bin Euro yatırım aldı

Pamukkale Üniversitesi Teknokent’te ülkemizin parlak, girişimci ve sektörel tecrübesi yüksek mühendisleri Makine Mühendisi Dr. Engin Sarıkaya ve Makine Mühendisi Dr. Artunç Alptekin tarafından 2021 Haziran ayında kurulan THECA., Mercan Kimya A.Ş.’den 1 milyon 225 bin Euro yatırım aldı.

THECA; kalıplanmış selülozik ambalaj sektöründe viyol olarak adlandırılan ürünleri üreten ve bu üretime dair tüm proses, makina ve kalıpları kendisi tasarlayıp imal eden bir AR-GE şirketidir.

2021 yılında sıfırdan kurulan firma hali hazırda yurt içi ve yurt dışı pek çok pazara erişim sağlamış, ihracat ve iç satış ile ciro yapmaya başlayan THECA‘nın ürünleri; doğada çabuk çözünen, düşük enerji ile üretilen ve karbon ayak izini azaltan yeni nesil, sürdürülebilir ürünlerdir.

Yatırımı değerlendiren THECA CEO’su Dr. Engin Sarıkaya, verdiği demeçte;

“Yatırımla birlikte kısa, orta ve uzun vadede çok önem verdiğimiz AR-GE projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Hedefimiz Avrupa’nın en büyük endüstriyel viyol üreticisi olmak. Eylül ayında devreye alacağımız 6000 metrekarelik yeni üretim fabrikamız Türkiye’nin en büyük endüstriyel viyol tesisi olacak ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir kilometretaşı vazifesi görecektir. Sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler