Alpine F1 takımı, hisselerinin yüzde 24’ünü Ryan Reynolds’ın da aralarında bulunduğu yatırımcı grubuna 200 milyon euro karşılığında sattı

Alpine F1 takımı, hisselerinin %24'ünü 200 milyon euro karşılığında sattığını açıkladı. Deadpool başta olmak üzere birçok ünlü karaktere hayat veren aktör Ryan Reyndols ile beraber Otro Capital, RedBird Capital Partners ve Maximum Effort Investments'ın da aralarında bulunduğu bir yatırım grubu hisseleri satın aldı.

Alpine F1 takımı, hisselerinin %24’ünü 200 milyon euro karşılığında sattığını açıkladı. Deadpool başta olmak üzere birçok ünlü karaktere hayat veren aktör Ryan Reyndols ile beraber Otro Capital, RedBird Capital Partners ve Maximum Effort Investments‘ın da aralarında bulunduğu bir yatırım grubu hisseleri satın aldı.

Formula 1’in orta sıra takımlarından Alpine (eski adıyla Renault), için bu sezon işler istedikleri gibi pek gitmiyor. Yönetim tarafında da bunun bu konuda takıma gerekli direktifler veriliyor. Ürettikleri motoru yalnızca kendileri kullandığı için maliyet açısından da sıkıntılar yaşayan takım çareyi yatırım almaktan yana kullandı.

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo:

“Formula 1 ve Alpine, Renault Grubu için stratejik açıdan önemli. Geçtiğimiz iki yılda, ikonik A110 spor coupe’den yararlanarak ve şampiyona yarışmacısı olmayı hedeflediği Formula 1’e girerek Alpine’ı yeniden ateşledik. Bu ortaklık, gelir faktörlerini çeşitlendirerek ve marka değerini artırarak Alpine F1 gelişimini hızlandıracak.”dedi.

Alpine CEO’su Laurent Rossi konuyla ilgili:

“Bu birliktelik, performansımızı her seviyede geliştirmek için önemli bir adım olacak. Spor endüstrisinde güçlü bir geçmişe sahip uluslararası oyuncular olarak Otro Capital, RedBird Capital Partners ve Maximum Effort Investments, uzun vadede spor performansımızı desteklemek için gerekli olan medya ve pazarlama stratejimizi geliştirmek için tanınmış uzmanlıklarını getirecekler. Yeni yatırım, en son teknoloji tesisler ve ekipman açısından en iyi ekipleri yakalamayı amaçlayan Mountain Climber planımızı daha da hızlandırmak için takıma aktarılacak.” dedi.

Renault’nun Viry’deki motor bölümü, yatırımın bir parçası olmuyor. Bu kısım Renault Grubu’na ait olmaya devam edecek. Yatırım yalnızca F1 takımı kapsayacak.

Güncel İçerikler