Opera, yapay zeka destekli Opera One web tarayıcısını kullanıma sundu

Opera, web tarayıcısının Opera One adlı yeni bir sürümünü duyurdu. Yeni sürüme yapılan önemli ekleme, Aria adındaki yapay zeka destekli chatbot oluyor.

Opera, web tarayıcısının Opera One adlı yeni bir sürümünü duyurdu. Yeni sürüme yapılan önemli ekleme, Aria adındaki yapay zeka destekli chatbot oluyor.

Microsoft Edge’deki Bing chatbot’una benzer şekilde Aria da tarayıcının kenar çubuğunda bulunuyor ve gerçek zamanlı bilgileri kullanarak soruları yanıtlayabiliyor. Bununla beraber önerilerde bulunup daha da fazlasını yapabiliyor.

Yapay zeka destekli chatbot’u Aria’nın yanı sıra , tarayıcı ayrıca yeniden tasarlanmış bir görünüm ve his ve tarama deneyimini sezgisel ve üretken hale getirmeyi amaçlayan bazı yeni özelliklerle birlikte geliyor.

Sekmeleri birbiriyle ilişkili gruplar halinde düzenlemenin yeni bir yolu olan Tab Island adlı bir özellikle birlikte geliyor. Kullanıcılar iş, kişisel vb. için farklı Tab Island oluşturup bunlar arasında hızla geçiş yapabiliyor. Bu özellik Google Chrome’un mobil versiyonunda da yer alıyor.

Web’de arama yapabilen, metin oluşturabilen ve kod yazabilen Aria chatbot, Bing’e güç veren teknolojinin aynısı OpenAI’ın GPT teknolojisi tarafından destekleniyor. Aracı kullanmak için kullanıcıların bir Opera hesabına kaydolmaları gerekiyor.

Şirketin daha fazla esneklik ve özelleştirme sunmak için lanse edilen yeni Modüler Tasarım çerçevesi üzerine inşa edilen web tarayıcısı ayrıca yerleşik bir VPN, pil tasarrufu modu ve daha fazlasıyla birlikte geliyor.

Şirket, bu yeni Opera One web tarayıcısını geçen ay test etmeye başladı ve şimdi herkes tarafından kullanılabiliyor. Artık Windows, Linux ve macOS için de kolayca indirilebiliyor.

Güncel İçerikler