Profesyonel saç bakım markası Kérastase, BlindLook ile engelleri kaldırıyor

Kérastase, sunduğu kişiye özel ürün ve ritüellere ulaşmada engelleri kaldırma adına bir adım daha attı. 285 milyon görme engelliye farklı ürünleri kullanabilme imkanı tanıyan BlindLook’un marka ağına katılan Kérastase, EyeBrand sertifikasına sahip oldu. Böylelikle Kérastase kullanıcıları; markanın ürün ve hizmetlerini erişilebilir bir şekilde, kimseye bağlı olmadan deneyimleyebilecek. İş birliği kapsamında BlindLook tarafından Kérastase’ın iş ortağı olan kuaförlere, görme engelli bireylere yaklaşım ve kaliteli hizmet sunma eğitimi de veriliyor.

Dünyanın önde gelen lüks profesyonel saç bakım markası Kérastase, görme engellilerin hayata özgürce katılabilmelerini sağlayan BlindLook uygulamasına dahil olarak EyeBrand sertifikasına sahip oldu. L’Oréal Grup’un ilham verici “Anlamlı Markalar Devrimi”nin yansıması olan Kérastase ve BlindLook iş birliği, görme engelli bireylerin Kérastase ürünlerini kimsenin desteğine ihtiyaç olmaksızın, kolay bir şekilde deneyimlemesinin yolunu açıyor.

“Birlikte çalıştığımız 13 kuaför eğitim alıyor” 

L’Oréal Türkiye Profesyonel Ürünler Divizyonu Genel Müdürü Volkan Yıldız, iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada:

“L’Oréal Grup’un ‘Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratmak’ stratejik hedefini gerçekleştirme, aynı zamanda çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki taahhütlerimizi hayata geçirme adına, örnek niteliğinde projelere imza atıyoruz. BlindLook ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği de gurur duyduğumuz girişimlerimiz arasında yer alıyor. Görme engellilerin saç bakımı sürecinde yaşadıkları zorlukları ortadan kaldıracağına inandığımız projemiz, Türkiye’deki 1 milyon görme engelli bireyin hak ettiği hizmete ulaşması açısından da değer taşıyor. İş birliğinin partnerimiz olan kuaförlere de dokunuyor olmasından dolayı ayrıca mutluyuz. BlindLook ile birlikte, iş ortağımız 13 kuaföre görme engelli bireylere yaklaşım ve kaliteli hizmet sunma eğitimi veriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu eğitimi Türkiye’deki tüm kuaförlerin almasını sağlamak, en büyük amacımız.” dedi.

BlindLook Kurucu Ortağı Sadriye Görece ise iş birliğine ilişkin şunları söyledi: 

“BlindLook olarak sunduğumuz çözüm, yüzbinlerce görme engellinin hayatına dokunuyor. Herkesin özgürce ve bağımsızca yaşayabildiği bir dünya için hayatın her alanında erişilebilirlik önceliğimiz olmalı. Kérastase da görme engellilerin bağımsızlığı için harekete geçti ve erişilebilir yönde dönüşüme katıldı. Kérastase bu partnerlik ile sadece ürünlerini dönüştürmekle kalmadı. İş ortağı olan kuaförlere görme engelli bireylere yaklaşım ve kaliteli hizmet sunma eğitimi vermeye başladı ve bu sayede kapsayıcılığı bir adım daha ileri taşıdı. Bir kadın olarak kuaförün ne kadar önemli olduğunu düşündüğümde, bizler için kuaförde de herkes kadar bağımsız ve rahat olabilmek çok mutluluk verici. Görme engellilerin de herkes kadar güzel görünme hakkı olduğunu anlayan ve eşit, engelsiz bir dünya hayalimize ortak olan Késtasé’a teşekkür ederiz.”

Güncel İçerikler