Apple Music Classic uygulaması, Android’e geliyor

Teknoloji devi Apple, klasik müzik seven kişileri için kullanıma sunduğu Apple Music Classic uygulamasını Android işletim sistemli cihazlara getiriyor. Apple Music Classic ile kullanıcılara klasik müzik dinlerken sürükleyici bir deneyim sunmaya odaklanılıyor.

Teknoloji devi Apple, klasik müzik seven kişileri için kullanıma sunduğu Apple Music Classic uygulamasını Android işletim sistemli cihazlara getiriyor. Uygulama, kullanıcıların klasik müziği keşfetmesini ve dinlemesini kolaylaştıran bir tasarımla ilk olarak bu yılın Mart ayında iOS platformu için kullanıma sunuldu. Apple Music Classic ile kullanıcılara klasik müzik dinlerken sürükleyici bir deneyim sunmaya odaklanılıyor.

Android kullanıcıları için uygulama, cihazın Android 9 veya sonraki bir işletim sistemi sürümünü çalıştırması şartıyla Google Play Store’dan indirilebiliyor. Ayrı bir uygulama olmasına rağmen, bireysel abonelik aylık 10.99 dolar, aile aboneliği ise aylık 16.99 dolar olan Apple Music aboneliğinin bir parçası oluyor.

Apple Music Classical, yeni yüksek kaliteli yayınlar da dahil olmak üzere beş milyondan fazla klasik müzik parçasını içeriyor. Ek olarak, derlenmiş yüzlerce çalma listesi, binlerce özel albüm, canlı radyo istasyonu ve daha fazlasına yer veriliyor. Kullanıcılar ayrıca besteci, eser, eser numarası, orkestra şefi, sanatçı veya enstrüman gibi anahtar kelime kombinasyonlarını kullanarak müzik arayabiliyor.

Müzik çalarken, uygulama besteci biyografilerini ve o sırada çalan müzik parçası hakkında daha fazla bilgi gösteriyor. Yüksek kaliteli sesi destekleyip 129KHz’e kadar ve 24-bit Hi-Res Lossless modda müzik yayını yapabiliyor. Belirli parçalar için Spatial Audio ve Dolby Atmos desteği de bulunuyor.

Güncel İçerikler