Gıda israfını önlemek isteyen Bene Bono, 7 milyon euro yatırım aldı

Büyük süpermarketler tarafından estetik nedenlerle reddedilen organik meyve ve sebzeleri kurtaran girişim Bene Bono, düzenlenen turda 7 milyon euro yatırım aldı. Girişim, gıda israfı sorununu doğrudan ele almaya hazırlanıyor.

Büyük süpermarketler tarafından estetik nedenlerle reddedilen organik meyve ve sebzeleri kurtaran girişim Bene Bono, düzenlenen turda 7 milyon euro yatırım aldı. Girişim, gıda israfı sorununu doğrudan ele almaya hazırlanıyor.

Bene Bono, Nisan 2020’de Grégoire Carlier, Sven Ripoche ve Claire Laurent tarafından kuruldu. Örnek hizmetleri, organik çiftçileri ve üreticileri doğrudan tüketicilerle buluşturarak, geleneksel dağıtım kanalları tarafından kabul edilmeyen ürünlerin bir pazar bulmasını sağlıyor.

Bene Bono’nun Barselona’ya gelişi, gıda israfıyla mücadelede önemli bir adım anlamına geliyor. Şehir, 2021’de Dünya Sürdürülebilir Gıda Başkenti olarak belirlendi. Halihazırda 30’dan fazla üretici ile müşteriler, İspanya’da yetiştirilen ve şehrin çeşitli yerlerine yaklaşık %30 daha ucuz fiyata teslim edilmek veya teslim alınmak üzere sunulan %100 organik meyve ve sebze sepetlerine kolayca abone olabiliyorlar. Girişim, yerel çiftçileri destekleyip boyut veya şekil gibi estetik kusurlar nedeniyle geleneksel dağıtım kanalları tarafından tipik olarak reddedilen ürünlerin satışı için bir yol sağlayarak, tarım topluluğu üzerinde şaşırtıcı derecede olumlu bir etki yapıyor.

Katalan Atık Ajansına göre, ortalama bir kişi yılda 35 kilo gıda atığı üretiyor ve bu atığın %58’i Katalonya’daki evlerde meydana geliyor. Endişe verici sorunla mücadele çabalarında Bene Bono, Şubat ayından beri İspanya’da faaliyet gösteriyor ve gıda israfına karşı mücadelede şimdiden etkileyici adımlar atıyor. Yenilikçi yaklaşımlarıyla 55 tondan fazla organik meyve ve sebzeyi başarıyla kurtardılar ve 27.5 milyon litreden fazla su tasarrufu sağladılar.

Bene Bono’nun kurucu ortağı Sven Ripoche, şirketin Barselona’ya gelişinden duyduğu heyecanı dile getirerek, şehrin önemini ve bekledikleri sıcak karşılamayı vurguladı. Startup’ın, haftalık 15.000’den fazla tüketiciyi bir araya getirdikleri ve 300’den fazla çiftçi ve kooperatiften oluşan bir ağ kurdukları Fransa’daki başarı öyküsü, özverilerinin bir kanıtı olarak hizmet ediyor. CO2 emisyonlarını ve su tüketimini önemli ölçüde azaltan Bene Bono, başarılarını İspanya’da tekrarlamaya hazırlanıyor.

Güncel İçerikler