YouTube, TV uygulamalarına 30 saniyelik geçilemeyen reklamlar getiriyor

İçerik platformu YouTube, TV uygulamaları için geçilemeyen reklamlar getirmeye hazırlanıyor. Platform, reklamverenler için düzenlediği Brandcast etkinliği sırasında bağlantılı TV'lere 30 saniyelik atlanamayan reklamlar getirdiğini duyurdu.

İçerik platformu YouTube, TV uygulamaları için geçilemeyen reklamlar getirmeye hazırlanıyor. Platform, reklamverenler için düzenlediği Brandcast etkinliği sırasında bağlantılı TV’lere 30 saniyelik atlanamayan reklamlar getirdiğini duyurdu.

YouTube, Select gösterimlerinin yüzde 70’inin TV’lerde yer aldığını söylüyor. Bu nedenle yeni biçim, reklamverenlere hizmetlerini veya ürünlerini “daha zengin hikaye anlatımı” sağlayacak şekilde daha fazla gösterme şansı verecek. Halihazırda düzenli olarak 15 saniyelik iki reklamı arka arkaya gören kişiler için yeni biçimin için o kadar büyük bir fark yaratmayacağı düşünülüyor. Bu yenilenen biçim, ABD ve Kanada’da aktif hale getirildi. Bu yıl içinde dünya çapında da yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

YouTube, daha uzun atlama yapılmamasını sunmanın yanı sıra bir deney olarak bağlı TV’lere “duraklatma deneyimleri” de getiriyor. Duraklatma deneyimleri, Hulu’nun 2019’da piyasaya sürdüğü tanıtımlara benzer şekilde, izlediğiniz şeyi duraklat düğmesine bastığınızda gösterilen reklamlar oluyor.

Burada çıkan reklamların ardından kişilerin ilgisini çeken ürünler, web sitesi ziyaretiyle detaylı olarak keşfedilebiliyor. Bunun dışında taranabilen QR kodları da yer alıyor. Bunun için markaların web sitesi ya da sosyal medya kanallarının ziyaret edilmesi gerekiyor. YouTube Premium kullanıcılarının bu olaydan etkilenmeyeceği tahmin ediyor. 

Güncel İçerikler