Google, aktif olmayan Gmail hesaplarını temizleyecek

Google, kısa bir süre önce güvenliği artırmayı ve depolama alanını optimize etmeyi amaçlayan etkin olmayan hesaplarla ilgili yeni bir politika uygulayacağını duyurdu. Bu yılın sonlarından itibaren en az iki yıldır etkin olmayan eski ve kullanılmayan hesaplar silinecek.

Teknoloji devi Google, kısa bir süre önce güvenliği artırmayı ve depolama alanını optimize etmeyi amaçlayan etkin olmayan hesaplarla ilgili yeni bir politika uygulayacağını duyurdu. Bu yılın sonlarından itibaren en az iki yıldır etkin olmayan eski ve kullanılmayan hesaplar silinecek.

Planlanan güncelleme, kişisel Google Hesaplarını etkiliyor ve işletmeler veya okullar tarafından yönetilen hesapları hariç tutuyor. Ancak YouTube videolarına sahip hesaplar, geçmiş içeriği korumak için silinmeyecek. Silme işlemi en erken Aralık 2023’te başlayacak ve Google, oluşturulan ancak hiç kullanılmayan Gmail hesaplarından başlayarak aşamalı bir yaklaşım benimsemeyi planlıyor.

Kullanıcıların bilgilendirildiğinden emin olmak için hesap silinmeden, önceki aylarda hesabın e-posta adresine ve varsa kurtarma e-postasına birden fazla bildirim gönderilecek. Bu dikkatli sunum, kullanıcılara hesapları kalıcı olarak silinmeden önce harekete geçmeleri veya önemli verileri almaları için yeterli zaman vermeyi amaçlıyor.

Kullanıcıların bir hesabı etkin durumda tutmak için düzenli olarak oturum açması veya e-posta okuması veya göndermesi, Google Drive’ı kullanması, YouTube videoları izlemesi, Play Store’dan uygulama indirmesi, Google araması yapması ya da üçüncü taraf uygulamalarda oturum açması gibi temel işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Ayrıca oturum açmış bir Android cihazı kullanmak da Google’a göre etkinlik olarak kabul ediliyor.

Bu değişikliğin arkasındaki birincil motivasyon, güvenliği artırmak oluyor. Etkin olmayan hesaplar, özellikle eski veya yeniden kullanılmış parolalara sahip kişiler, tehlikeye daha yatkın bir görünüm sergiliyor. Google’ın dahili analizi, terk edilmiş hesaplarda iki adımlı doğrulamanın etkinleştirilme olasılığının, aktif hesaplara kıyasla en az 10 kat daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. Google, etkin olmayan bu hesapları silerek kimlik hırsızlığı, spam ve kötü amaçlı içeriğin yayılmasıyla ilişkili riskleri azaltmayı amaçlıyor.

Güncel İçerikler