Avrupa Birliği, Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın almasın onay verdi

Microsoft'un video oyun devi Activision Blizzard'ı yaklaşık 68.7 milyar dolara satın alma teklifi, Avrupa Birliği düzenleyicileri tarafından onaylandı. Birleşik Krallık tarafından bloke edilen anlaşmada neredeyse sona gelindi.

Microsoft‘un video oyun devi Activision Blizzard‘ı yaklaşık 68.7 milyar dolara satın alma teklifi, Avrupa Birliği düzenleyicileri tarafından onaylandı. Birleşik Krallık tarafından bloke edilen anlaşmada neredeyse sona gelindi.

Anlaşmanın devam etmesi için onay, Microsoft‘un bulut tabanlı oyunlara erişim konusunda taviz vermesine bağlı oluyor. Şirketin herhangi bir rakip bulut tabanlı oyun hizmetine Activision Blizzard oyunları için otomatik olarak bir lisans vermesini gerektiriyor.

Avrupa Birliği düzenleyicileri, Microsoft’un “Activision’ın oyunlarını Sony’ye dağıtmayı reddetmek için hiçbir teşviki olmayacağını” ve “Microsoft, Activision’ın oyunlarını PlayStation’dan çekmeye karar verse bile bunun konsol pazarındaki rekabete önemli ölçüde zarar vermeyeceğini” tespit etti.

Anlaşmanın bulut oyun hizmetleri aracılığıyla PC ve konsol oyunlarının dağıtımı konusundaki rekabete zarar verebileceği, akıllarda soru işareti bırakıyor. Çözüm olarak, Microsoft’un AB ülkelerindeki tüketicilere “istedikleri herhangi bir bulut oyun akış hizmeti” aracılığıyla akış yapmalarına izin verecek ücretsiz lisanslar sunması gerekecek. Bu, lisanslarına sahip oldukları tüm mevcut ve gelecekteki Activision Blizzard PC ve konsol oyunları için geçerli oluyor.

Microsoft, AB’den onay almış olsa da, İngiltere’nin Rekabet ve Piyasa Kurumu’nun (CMA) birkaç hafta önce bloke etmesi nedeniyle anlaşma şüpheli olmaya devam ediyor. Redmond merkezli teknoloji devi, İngiltere kararına agresif bir şekilde itiraz etmeyi planladığını söyledi. Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan, Şili, Sırbistan ve Japonya’daki düzenleyiciler anlaşmayı onaylarken, Çin, Güney Kore, Yeni Zelanda ve Avustralya hala anlaşmayı gözden geçiriyor.

Güncel İçerikler