Apple, katlanabilir ekranların kendi kendini onarmasını sağlayacak bir patent aldı

Katlanabilir akıllı telefonlardaki yükselişi gören Apple, bu alanda da çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, katlanabilir ekranların kendini onardığı yeni bir patent aldı. 

Katlanabilir akıllı telefonlardaki yükselişi gören Apple, bu alanda da çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, katlanabilir ekranların kendini onardığı yeni bir patent aldı.

Katlanır ekranlı cep telefonu pazarı son iki yılda hızlı bir büyüme kaydetti. Bununla birlikte, katlanır ekranlı cep telefonlarıyla ilgili büyük bir sorun, bu cihazların sahip olduğu belirgin kırışıklıklardır. Elbette düz ekranlar katlanmadıkları için katlanan kısımlarda çeşitli izler oluşabiliyor. Bu sorunla ilgili markalar da çeşitli çözümler geliştiriyor. Çözüm geliştiren markalar arasında Apple da yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ticari Marka ve Patent Ofisi’nin (USPTO) web sitesinde, yeni bir patent ortaya çıktı. Apple tarafından alınan bu patentin en öne çıkan özelliği ise katlanan kısımlarda oluşan izleri kendi kendine onarabilmesi oluyor. 

Apple, ısı, ışık, elektrik akımı veya diğer dış uyaranları kullanarak katlanma izlerinin kendi kendine yok olması için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji ile katlanır ekrana yanlışlıkla zarar verme riski büyük ölçüde azalıyor. 

Apple, yenilikçi ürünleriyle tanınıyor ve en son söylentiler şirketin katlanabilir telefonu hakkında geliyor. Katlanabilir iPhone ile ilgili söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Ortaya çıkan raporlara göre katlanabilir ekrana sahip yeni modelin bu yıl piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.

He rne kadar bu tarz iddialar yer alsa da Apple’ın bu sene yeni katlanabilir bir model piyasaya sürmesi oldukça zor görülüyor. Karma gerçeklik gözlüğü üzerinde ciddi çalışmalar yapan şirketin WWDC 23 yerine ilerleyen bir tarihte cihazın tanıtımını yapmayı planladığı söyleniyor. Hal böyle olunca katlanabilir akıllı telefon için çalışmaların ne zaman gerçek boyutta karşımıza çıkacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler