Araç muayenelerini otomatikleştirmek isteyen UVeye, 100 milyon dolar yatırım aldı

OtomatiK araç denetleme teknolojileri geliştiren UVeye, düzenlenen Seri D turda 100 milyon dolar yatırım aldı. Hanaco VC liderliğinde düzenlenen tura mevcut yatırımcılar GM Ventures, CarMax, WR Berkley Corporation ve FIT Ventures LP katılacak. Yatırım sonrasında girişimin değerlemesi 800 milyon dolar oldu.

OtomatiK araç denetleme teknolojileri geliştiren UVeye, düzenlenen Seri D turda 100 milyon dolar yatırım aldı. Hanaco VC liderliğinde düzenlenen tura mevcut yatırımcılar GM Ventures, CarMax, WR Berkley Corporation ve F.I.T Ventures L.P. katılacak. Yatırım sonrasında girişimin değerlemesi 800 milyon dolar oldu.

2016 yılında kurulan UVeye, araçları hızlı ve doğru bir şekilde denetleyebilen bir sistem oluşturmak için bilgisayar görüşü ve makine öğreniminin bir kombinasyonunu kullanıyor. Girişim, bayilerde, açık arttırmalarda veya büyük filo operatörlerinde yeni ve kullanılmış araçları hareket halindeyken sadece birkaç saniye içinde denetleyebilen üç tür sistem geliştirdi ve bu sistemleri üretmeye başladı.

Alt gövde tarayıcısı çerçeve hasarını, eksik parçaları veya sızıntıları tespit ederek lastik sistemi markayı ve teknik özellikleri, hava basıncını, diş derinliğini ve yanak hasarını saniyeler içinde belirleyebiliyor. UVeye’e göre sac metal ve tamponlar, kapı kilitleri, ızgaralar ve pencereler gibi diğer dış gövde bileşenlerini kontrol edebilen 360 derecelik bir dış görünüm sağlıyor.

UVeye kurucusu ve CEO’su Amir Hever,

“İlk ticari kullanım durumumuz aslında yeni araç tedarik zincirinin bir parçası olarak OEM’leri desteklemek ve onlarla ortaklık kurmaktı O zamandan beri büyümeye devam ettik ve bugün bayilik sektörü, kullanılmış arabalar ve açık arttırmalı satışlar olmak üzere araçların tüm yaşam döngüsünü destekliyoruz.” dedi.

Girişim, yeni yatırımı Kuzey Amerika’da denetim sistemlerinin üretimine başlamak ve satış büyümesini hızlandırmak için kullanacak. Şirket daha önce General Motors, Volvo Cars USA ve CarMax ile toptan satış ağlarında UVeye teknolojisini tanıtmak için ticari anlaşmalar yaptığını duyurmuştu.

Güncel İçerikler