Apple, Final Cut Pro ve Logic Pro uygulamalarını iPad’e getiriyor

Teknoloji devi Apple, özel olarak geliştirdiği uygulamalardan Final Cut Pro ve Logic Pro'yu iPad kullanıcıları için kullanıma sunacak. Şirket, uygulamaların yeni iPad sürümlerinin, kullanıcıların iş akışlarını Multi-Touch ile geliştirmelerine olanak tanıyan tamamen yeni dokunmatik arayüzlerle geleceğini iddia ediyor.

Teknoloji devi Apple, özel olarak geliştirdiği uygulamalardan Final Cut Pro ve Logic Pro‘yu iPad kullanıcıları için kullanıma sunacak. Şirket, uygulamaların yeni iPad sürümlerinin, kullanıcıların iş akışlarını Multi-Touch ile geliştirmelerine olanak tanıyan tamamen yeni dokunmatik arayüzlerle geleceğini iddia ediyor.

iPad için Final Cut Pro, tümü tek bir taşınabilir cihazdan yaratıcı içeriğin kaydedilmesi, düzenlenmesi, son haline getirilmesi ve paylaşılması için kapsamlı bir araç paketi sunarak video düzenleyen kişiler için özel çözümler sunuyor. iPad sürümünün öne çıkan özelliği, kullanıcıların Magnetic Timeline’da gezinmesine, klipleri hızlı bir şekilde hareket ettirmesine ve basit bir dokunuşla kare hassasiyetinde hassas düzenlemeler yapmasına olanak tanıyor.

iPad için Logic Pro, Multi-Touch Gestures ile müzik oluşturma sürecinde yenilik yaratmaya hazırlanıyor. Yenilikler, müzisyenlerin yazılım enstrümanlarını çalmasına, kontrollerle doğal bir şekilde etkileşim kurmasına ve karmaşık projelerde manevra yapmasına olanak tanıyor.

Müzisyenlerin mükemmel sesi keşfetmesine yardımcı olmak için uygulama, mevcut tüm enstrüman yamalarını, ses yamalarını, eklenti ön ayarlarını, örnekleri ve döngüleri tek bir yerde barındıran dinamik bir ses tarayıcısı içeriyor. Kullanıcılar, herhangi bir sesi projelerine dahil etmeden önce hızlı bir şekilde deneyebiliyor.

Apple’ın Final Cut Pro ve Logic Pro’yu iPad’de kullanıma sunma kararı, mobil içerik oluşturmada önemli bir ana ışık tutuyor. Sezgisel dokunmatik arabirimleri güçlü yaratıcı araçlarla birleştiren Apple, video üreticilerin ve müzik yapımcılarının yaratıcılıklarını yeni ve heyecan verici yollarla keşfetmelerinin yolunu açıyor.

Hem Final Cut Pro hem de iPad için Logic Pro, Apple Pencil’dan tam olarak yararlanabiliyor. Uygulamalar, App Store’da bir aylık ücretsiz deneme sürümünün hemen ardından aylık 4.99 dolara veya yıllık 49 dolara App Store’a gelecek. Uygulamaların Türkiye fiyatları hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Güncel İçerikler