No-code uygulama platformu Hipporello, 1.8 milyon dolar tohum yatırım aldı

Proje yönetim pazarının lider oyuncularından biri olan Trello için kodsuz entegrasyon ve eklenti geliştirmeyi mümkün kılan yerli girişim, 1,8 milyon dolar yatırım aldı.

Yolculuğuna Trello için Power-Ups geliştirerek başlayan no-code (kodsuz) uygulama platformu Hipporello, kısa bir süre önce tohum yatırım turunu ScaleX, Atlassian Ventures, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV1 Ortak Yatırım Fonu) ve Değerhan Usluel’den aldığı 1,8 milyon dolarlık yatırımla tamamladı. Şirketin şimdiye kadar aldığı toplam yatırım, Atlassian Ventures ve ScaleX tarafından Eylül 2020’de yapılan 750 bin dolarlık tohum öncesi yatırımıyla birlikte, 2,55 milyon dolara yükseldi. Hipporello, yeni sermayeyi pazar konumunu güçlendirmek için pazarlama ve satış faaliyetlerinde kullanmayı planlıyor.

2 milyondan fazla ekip Trello’yu kullanıyor

Fortune Business Insights’a göre, 2021’de 11,84 milyar dolar olan küresel iş süreci yönetimi (BPM) pazarı, %22 yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) ile artarak 2028’de 26,18 milyar dolara ulaşacak. BPM pazarının beklenen büyümesi ve her ay 2 milyondan fazla ekibin Trello’yu kullandığı göz önüne alındığında, Hipporello, görev yönetimi işlevlerine süreç yönetimini ekleyerek Trello pazarına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. Hipporello, KOBİ’lerin ve girişimlerin sağladığı Power-uplar ile birçok iş sürecini ve müşterilerinden gelen talepleri Trello üzerinde yönetebilmesini sağlıyor.

Atlassian Kurumsal Geliştirme Başkanı Sarah Hughes, “Hipporello, işin geleceği için heyecan verici bir vizyona sahip. Hipporello, kodsuz Power-Up geliştirme altyapısı ile kullanıcıların Trello üzerinde dijital yolculuklarını kolayca oluşturmasına ve özelleştirmesine olanak tanıyor,” dedi.

Hipporello, 105 ülkede kullanılıyor

Bugün Hipporello, en yüksek kullanıcı oranı ABD’de olmak üzere, toplam 105 ülkede kullanılıyor. Şirketlerin Trello içinde kodsuz web uygulamalarını kullanmasına olanak tanıyarak işletmelerin daha verimli ve esnek hale gelmesini sağlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ScaleX Genel Ortağı Berkay Mollamustafaoğlu da şunları söyledi:

“Hipporello, pandemi sonrasında hızlanan dijital dönüşüm ve operasyonel verimlilik süreçlerini hızlandırmayı sağlıyor. Ekiplerin Trello üzerinden takım içi uygulamaları ve iş akışlarını oluşturarak operasyonlarını hızla geliştirmelerine olanak tanıyor. Hipporello, iş dünyasındaki takım içi ve dışı araçları ve ekiplerin çalışma biçimini yeniden şekillendirmek açısından iyi bir konuma sahip.”

Otomasyonla iş süreçlerini hızlandırıyor

Hipporello’nun sunduğu Trello Power-Up’larının arasında hizmet masası, işe alım ve başvuru takip sistemi, çevrimiçi bilgi tabanı ve onay yönetim sistemi yer alıyor. Hipporello, otomasyonla iş süreçlerini hızlandırırken, kullanıcıların Trello’dan bilgi almasına ve paydaşlarla Trello üzerinden iletişim kurmasına olanak tanıyor.

Hipporello Kurucusu ve CEO’su Mustafa Şener de,  verdiği demeçte;

“Şirketler dijital dönüşüm yolculuklarında ilerledikçe, iş süreçlerinin yönetimine yönelik yazılımlar daha stratejik ve yaygın hale geliyor. Kodsuz bir altyapı üzerinde inşa edilen yenilikçi Power-Up’larımızla, tüm Trello kullanıcılarını ‘vatandaş geliştiriciler’e dönüştürmeyi umuyoruz. Bu, ekiplerin Trello kullanımlarını artırarak daha büyük verimlilik elde etmelerine yardımcı olacak.”

Trello Power-Up geliştiricisi olan Hipporello, kodsuz uygulama geliştirme altyapısı ile ekiplerin hızlı bir şekilde iş süreçleri için Power-up geliştirmesine olanak tanıyor. Şirketlerin iş süreçlerini Trello’da yönetmelerine izin vererek iş verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler