İş bulma platformu hackajob, 25 milyon dolar yatırım aldı

İş arayan kişilerle uygun şirketleri bir araya getiren hackajob, düzenlenen Seri B turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, ABD merkezli Volition Capital tarafından yapıldı. 

İş arayan kişilerle uygun şirketleri bir araya getiren hackajob, düzenlenen Seri B turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, ABD merkezli Volition Capital tarafından yapıldı.

2014 yılında Mark Chaffey ve Razvan Creanga tarafından kurulan girişim, şirketlerin yüzde 85 yanıt oranı aldığı ve işe alım yapmak için aday hacmini 7 kat azalttığı iki taraflı pazarı aracılığıyla teknik yetenekler için doğrudan bir kaynak bulma platformu oluşturdu. Hackajob’a göre, büyüklüğü, sektörü veya ülkesi ne olursa olsun her kuruluş, yaşam biçimimizi değiştirmeye devam ederken teknolojiyi stratejisinin merkezine koyuyor. 

Teknoloji uzmanları, platformu yeni beceriler öğrenmek, topluluk etkinliklerine katılmak, doğrudan işverenlerle etkileşim kurmak ve aday merkezli bir platformla “sınıfının en iyisi” hizmetten yararlanarak bir sonraki işlerini bulmak için kullanabilirler.

Şirketler, Hackajob’ın eksiksiz işe alım platformunu kullanarak iki taraflı bir pazar aracılığıyla doğrudan yetenek kaynağı sağlayabilir. 

Hackajob’un kurucu ortağı ve CEO’su Mark Chaffey:

“Platformumuzu işe alma sürecinin her aşamasına dokunan güçlü çeşitlilik ve kapsayıcılık, değerlendirme ve işveren markası ürünleriyle birleştiriyoruz. Bu yatırım turu, kurumsal kuruluşlar için tam donanımlı teknik işe alma platformu oluşturma yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, hem iş arayanlar hem de işverenler için işe alım platformunun önümüzdeki 10 yıl içinde işleme şeklini yeniden tasarlamayı hedefliyor. Bu yatırım aynı zamanda hackajob’un geçen yaz ABD’ye açılmasının ardından pazar genişleme hedeflerini hızlandırmasını sağlayacak.

Güncel İçerikler