Eğitim teknolojileri ve öğretmen gelişimine odaklanan TeacherX, Founder One’dan yatırım aldı

“Öğretmen gelişir, toplum değişir.” inancıyla geleceğin eğitim sistemini tasarlayan yeni nesil öğretmen eğitim platformu TeacherX, aldığı yatırımla alt yapısını ve içeriğini güçlendirerek topluma değer katmayı hedefliyor.

Binlerce öğrenciye temas ederek toplumu şekillerinden öğretmenler, geleceğe uzanan eğitim yolculuğunda ihtiyacı olan her şeye artık tek bir platformdan erişebilecek. Türkiye’den ve dünyadan alanında uzman eğitimciler tarafından hazırlanan ve zenginleştirilmiş içeriklerle desteklenen TeacherX, akademik bilgilerin uygulamalı örneklerle paylaşıldığı ve animasyonlarla zenginleştirildiği yüzlerce saat eğitsel içeriği öğretmenlerin erişimine sunuyor. 

Founder One’dan yatırım alan girişim, maddi detayları paylaşmadı.

Öğretmen eğitiminin en büyük amaçlarından biri olduğunu ve “Öğretmen gelişir, toplum değişir!” hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden TeacherX Kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül:

“Böylesine büyük dönüşüm ve değişim dönemlerinde, eğitim sistemlerinin değişmemesi hatta aynı kalması beklenemez. Geleceğe eğitim teknolojileriyle hazırlanmanın büyük önem taşıdığına inanıyoruz.  Bir öğretmenin gelişimine katkı sağlamak, binlerce öğrencimize yani geleceğimize değer katmak demek. 2 yılda 12 binden fazla öğretmenimiz TeacherX’den eğitim aldı ve bu sayede 100 bine yakın öğrencinin hayatına dokunduk. Amacımız TeacherX’i ülkemizde yaygınlaştırarak tüm dünyaya sunmak” dedi.

“Eğitim teknolojileri girişimlerini desteklediğimiz için mutluyuz”

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, Founder One’ın eğitim teknolojileri alanında çalışan ve öğretmenlerin mesleki gelişimine destek veren bir yerli girişime yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Ali Şahin:

“Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz Founder One olarak, eğitim teknolojilerinin yanı sıra diğer etki alanlarında yatırım yaparak topluma değer katan girişimleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

TeacherX bilimsel veriler ışığında interdisipliner bir yaklaşım ile hazırlandı

TeacherX kurucu koordinatörü Selin Bozkurtlar Peçe, açıklamasında TeacherX’in çıkış noktasını ve özelliklerini paylaştı:

“TeacherX, hem doktora hem de yüksek lisans tezlerinin bir sonucu olarak sahada gözlemlediğimiz bir eksikliğin bilimsel veriler ışığında değerlendirilmesiyle ortaya çıktı. Öğrencilerin farklı alanlarda yetkinliklerini geliştirmeleri nasıl büyük önem taşıyorsa bu sistem de farklı disiplinlerden beslenen bir yaklaşımla çok yönlü öğretmen eğitimlerini barındırıyor. Öğretmenlere mesleki gelişim deneyimlerini en etkili yollarla tasarlayabilme fırsatı sunan TeacherX, tüm eğitimleri tek bir platformdan erişilebilir hale getiriyor ve Türkçe-İngilizce altyazı seçeneği ile eğitim içeriklerini destekliyor.”  

TeacherX kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül:

“Eğitimi dijital öğrenmeyle birlikte daha esnek bir bakış açısı ile yapılandırdığımız bu günleri, bir öğrenme fırsatına dönüştürmek ve öğretmenlerin gelişimine katkı sunmak önemli hedeflerimizden biri olmalıdır. TeacherX de bu hedef doğrultusunda yaşam boyu öğrenmeyi odağına alarak, tüm öğretmenler için alanında uzman eğitimciler tarafından oluşturulmuş nitelikli içerikleri ile zamandan ve mekandan bağımsız bir öğrenme ortamı sunuyor.” dedi.

Güncel İçerikler