Ankara merkezli oyun stüdyosu UDO Games’in 10 yıllık başarılı hikayesi

2013 yılında ODTÜ ATOM bünyesinde şirketleşen UDO Games, Türker KarahanGökhan Güngör ve Andaç Altak tarafından Ankara’da kuruldu.

Incredible Toys isimli action runner ve tower defense kategorisinde yer alan casual oyunları ile dikkatleri üzerine çekti. Incredible Toys ile Türkiye’de gerçekleştirilen “Crystal Pixel Awards” kategorisinde “Game of the Year” ve “Best Game Design” ödüllerine ek olarak aynı yıl Avrupa’da gerçekleştirilen “Casual Connect Europe” ve “Game Connection Europe” konferanslarında “Best Mobile Game” kategorisinde aday gösterildi.

Yakaladıkları bu ivme ile geçtiğimiz yıllara damga vuran “io” oyun kategorisinde kendilerini bir üst seviyeye taşımayı başardılar. Geliştirdikleri ilk “io” oyunu Blobie.io ile kısa sürede 1 Milyon indirme barajını aşan oyun stüdyosu daha sonra geliştirdikleri Goons.io, Boas.io ve Spear.io başta olmak üzere tüm io oyunları ile bugüne kadar 45 milyondan fazla kullanıcıya ulaştılar.

Ankara merkezli oyun stüdyosu UDO Games’in 10 yıllık başarılı hikayesini Türker Karahan anlattı. Geçtiğimiz yıl içerisinde UDO Games’e yatırım yapan TaleWorlds, oyun yayıncılığı için güçlerini birleştirmişti. Şimdi girişimin hikayesini dinleyelim.

Güncel İçerikler