Udo Games’e yatırım yapan TaleWorlds, oyun yayıncılığı için güçlerini birleştiriyor

TaleWorlds tarafından yapılan yatırımla birlikte Udo Games, mobil oyun yayıncılığına başlıyor. Aynı zamanda bu stratejik ortaklık ile oluşturulacak yeni bir marka üzerinden PC ve Konsol oyun yayıncılığına başlanacak.

2005 yılında başladığı yolculuğunda, başarılarına yenilerini katarak devam eden ve Türkiye’nin en büyük PC oyun stüdyosu olan TaleWorlds, 2013’den beri faaliyet gösteren deneyimli mobil oyun stüdyosu Udo Games’e yatırım yaparak mobil oyun sektörüne yayıncı olarak girişini gerçekleştirmiş oldu.

2021 yılında almış olduğu ilk yatırımla yayıncılık ekibini kurma hedefi koyan Udo Games, bu yeni yatırımla birlikte Hybrid-casual oyun türüne odaklı yayıncılık operasyonuna başladı. Aynı zamanda TaleWorlds’ ün ilk yatırımı olma özelliğini taşıyan bu turla birlikte, Udo Games’ in ilk yatırım turuna katılan VC şirketlerin hisseleri de TaleWorlds tarafından satın alındı.

Stratejik ortaklığın bir diğer hedefi de PC ve Konsol oyun yayıncılığına adım atmak. TaleWorlds ve Udo Games’in ortaklığı ile yeni bir marka ve program duyurusu yapılacak. Bu yeni oluşum hakkında tüm detaylar bir lansman etkinliğiyle duyurulacak.

TaleWorlds CEO’su Armağan Yavuz: “Türkiye’de oyun sektörü her geçen gün hızla gelişiyor. Biz de dünya çapında kazandığımız deneyimle Udo Games’e destek vererek, etik yayıncılık ilkelerine uygun, kullanıcı ve geliştirici dostu bir yayıncılık modelini ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu yolda UDO Games ve diğer genç geliştiricilerle birlikte çok güzel işler başaracağımıza eminim.”

Udo Games CEO’su Türker Karahan: “Taleworlds gibi Türk oyun sektörünün temel taşlarından birisi olan bir stüdyodan yatırım almak ve aynı zamanda bir yayıncı ortaklığı yapmak bizim için oldukça büyük bir fırsat. Hem yayıncılık noktasında hedeflerimizi gerçekleştirmek adına hem de sektörde çok önemli yerlere sahip olacağına inandığımız stüdyolarla güzel birliktelikler başlatmak adına oldukça heyecanlıyız. Yıllardır süregelen geliştiricilik deneyimimizi yayıncılık noktasında farklı bir seviyeye taşıyacağız ve yayıncılık ortaklığı kuracağımız stüdyolara da geliştiricilik yeteneklerini artırmaları için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.”

Udo Games, yayıncılık faaliyetlerinin yanı sıra, “Udo Garage” programının yürütücülüğünü de üstlenmeye devam edecek. Program kapsamında, şirketleşme hedefi olan yurt içinden ve yurt dışından ekipler, oyun geliştirme konusunda mentörlük, şirketleşme, ekipman ve ofis desteğine kadar birçok destekten faydalanabiliyor. Geliştirici kimliğini hızlandırma programına yansıtan Udo Games, ekiplerin geliştirici yeteneklerini üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Güncel İçerikler