Mobilite odaklı HumanForest, 15 milyon dolar yatırım aldı

Etki odaklı mobilite girişimi HumanForest, düzenlenen Seri A turda 15 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Triodos Bank UK, TheVentureCity'nin kurucusu ve CEO'su Laura González-Estéfani, Cabify'ın kurucu ortağı Vicente Pascual, LarrainVial ve Santa Cecilia'nın katılımıyla düzenlendi.

Etki odaklı mobilite girişimi HumanForest, düzenlenen Seri A turda 15 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Triodos Bank UK, TheVentureCity‘nin kurucusu ve CEO’su Laura González-Estéfani, Cabify‘ın kurucu ortağı Vicente Pascual, LarrainVial ve Santa Cecilia‘nın katılımıyla düzenlendi.

Hava kirliliğini azaltırken herkese uygun fiyatlı mobilite hizmetleri sunma misyonuyla 2021 yılında Londra’da kurulan girişim, güvenliği üst düzeyde tutan elektrikli bisikletler geliştiriyor. HumanForest, pil ömrünü iyileştirmek ve kiralık e-bisikletlerin israfını azaltmak için teknolojiyi kullanıyor. Her kullanıcının her gün on dakika ücretsiz bisiklet sürebileceği anlamına gelen bir fiyatlandırma modeliyle e-bisikleti erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Eylül 2021’de, Londra genelinde 800 sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli bisikleti başarıyla piyasaya sürdü.

Yolculukları daha da uygun fiyatlı hale getirmek için girişim, yakın zamanda şirkete ek gelir sağlayan bir reklam platformu başlattı. Sürdürülebilirlik (B Corp sertifikası) için yerleşik bir taahhüdün yanı sıra erişilebilirliğe odaklanma, HumanForest’ı büyüyen mobilite pazarında öne çıkarıyor.

Girişim ayrıca, sadık ve ilgili bir topluluk oluşturmaya yardımcı olan, etkili bir liderlik yaklaşımı benimsiyor. Avrupa ve Birleşik Krallık’taki tüketiciler, mikro, çevre dostu davranış değişiklikleri yapmanın yollarını arıyor ve böylece HumanForest e-bisikletleri gibi sürdürülebilir teklifler, geçişi erişilebilir ve uygun maliyetli bir şekilde sağlıyor.

HumanForest kurucusu ve CEO’su Agustin Guilisasti şunları söyledi:

“Sürdürülebilir mikro hareketlilik şehirlerde iyilik için bir güç ama anlamlı bir değişim getirmek için karşılanabilir ve erişilebilir olması gerekiyor. Bu finansman turu, genişlememizi hızlandırdı, daha fazla Londra halkına uygun fiyatlı ve sürdürülebilir hareketlilik sağlarken, büyümeye yönelik sermaye açısından verimli yaklaşımımızı geliştirdi. Daha sürdürülebilir bir gelecek taahhüdümüzle derinden uyumlu olan Triodos Bank, bizim için doğal bir ortak ve Avrupa’ya açılmamızın önemli bir parçası oluyor.”

Yeni yatırımla beraber girişim, hizmetlerine yönelik artan talebi karşılamak için e-bisiklet filosunun boyutunu iki katına çıkarmayı planlıyor.

Güncel İçerikler