Deliveroo ve HumanForest, sürdürülebilir teslimatı artırmak için ortaklık kurdu

Londra merkezli unicorn gıda dağıtım şirketi Deliveroo, başkentte sürdürülebilir teslimatı yaygınlaştırmak için paylaşımlı e-bisiklet girişimi HumanForest işe ortaklık kurdu.

Gıda dağıtım şirketi Deliveroo, Londra çevresinde erişilebilir ve sürdürülebilir teslimatlar gerçekleştirmek için paylaşımlı elektrikli bisiklet girişimi HumanForest ile ortaklık kurdu.

Özellikle pandemi döneminde olağanüstü bir biçimde büyüyen gıda teslimat hizmeti, karantina sonrasında da büyümeye devam ediyor. Bununla birlikte, son yıllarda popülaritesini sürdüren mikromobilite alanında neredeyse her gün yeni bir yenilik haberi ile karşılaşıyoruz. Avrupa’da sürdürülebilir teslimatı teşvik etmek amacıyla başlayan Deliveroo ve HumanForest ortaklığı, iki sektör için de önemli bir dönemi işaret ediyor.

2013 yılında kurulan Londra merkezli unicorn girişim Deliveroo, Avrupa’nın gıda dağıtım devlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor ve birçok isimle rekabet ediyor. Şirket, gıda dağıtım sektöründe 140.000’den fazla market ve restoran ortaklığının yanı sıra, 150.000’den fazla sürücü ile birlikte çalışıyor. Deliveroo, Avustralya, Belçika, Fransa, Hong Kong, İtalya, İrlanda, Hollanda, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt dahil olmak üzere 11 pazarda faaliyet gösteriyor.

DELIVEROO ANNOUNCES CHRISTMAS OPENING HOURS

İngiltere’nin başkentinde teslimat sürücülerine sürdürülebilir teslimatı erişilebilir kılmak şirket için önemli adımlardan biriydi. Yeni ortaklık ile bu konuda büyük bir adım atılmış oldu. Londra genelinde sürdürülebilir ve uygun fiyatlı paylaşımlı e-bisikletler sunan HumanForest, Deliveroo sürücülerine uygun fiyatlı bir ödeme modeli sunacak.

2019’da kurulan HumanForest, kullanıcılara günde 10 dakika ücretsiz kullanım hakkı sunuyor. Bu sürenin ardından dakikada 15 peni üzerinden fiyatlandırma gerçekleştiriyor. Deliveroo sürücüleri, teslimat yapmak için veya ihtiyaç duyduklarında dakika paketleri satın alarak HumanForest’ın elektrikli bisikletlerine erişebilecekler. Böylece Deliveroo sürücüleri özel bir elektrikli bisiklet satın alma maliyetinin üstesinden gelebilecek.

HumanForest, geçen yıl Aralık ayında, Londra’nın mikromobilite pazarında devrim yaratmaya çalışmak için İngiltere’nin ilk paylaşımlı e-moped filosunu piyasaya süreceğini duyurmuştu.

Güncel İçerikler