Eğitim teknolojisi girişimi Argedu, Founder One’dan yatırım aldı

Toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere fikir ve tohum aşamasında yatırımlar yapan Founder One, eğitim teknolojisi girişimi Argedu’ya yatırım yaptı. Yatırımla alakalı maddi detaylar açıklanmadı. 

Toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere fikir ve tohum aşamasında yatırımlar yapan Founder One, eğitim teknolojisi girişimi Argedu’ya yatırım yaptı. Yatırımla alakalı finansal detaylar açıklanmadı. 

Öğrenciler akademik gelişimine katkı sağlayacağımız için heyecanlıyız

Founder One’ın eğitim teknolojisi girişimi Argedu ile öğrencilerin akademik gelişiminin bir parçası olmaktan büyük heyecan duyduğunu belirten Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdür’ü Ali Şahin:

“Founder One olarak Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi iş birliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz erken aşama girişimlere yatırım yapmaya başladık. Etki odaklı girişimlere hız kesmeden destek vermeye ve finansman sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

3.5 yıl önce bir hayal ile başladığımız eğitim serüvenimizde bir etki fonundan yatırım almak bizler için oldukça önemli bir yere sahip!

Argedu Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Karayel, söz konusu yatırım turunun, şirket için çok önemli bir büyüme döneminin de başlangıcı olacağını ifade ederken:

“Dijital Eğitim alanında yaptığımız çalışmalar ile Türkiye’de bir ilke imza attık. Sinematik görsel efektler ve 3D modellemeler ile öğrencilerimizin görsel zekalarına hitap eden ve onları başarıya odaklayan benzersiz yeni nesil bir eğitim platformu inşa ettik. Toplumsal ve çevresel sorunları çözmeyi hedefleyen girişimleri destekleme parolasıyla yola çıkan Türkiye’nin önde gelen kurumları ve yatırımcıları tarafından kurulan yeni nesil etki fonu Founder One’dan yatırım aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Founder One’dan aldığımız bu yatırım, dünyanın önde gelen etki girişimlerinden biri olma yolunda bizlere çok büyük bir güç verecek. Bu yolculukta bizlere destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncel İçerikler