Fibabanka’nın kurum içi girişimcilik projesi e-ticaret platformu Taksit Market, Finberg’ten yatırım aldı

Kurum içi girişimciliği her zaman destekleyen Fibabanka’nın bu alandaki projelerinden biri olan Taksit Market, yüzde 100 Fibabanka iştiraki Finberg’ten yatırım aldı.

Akıllı telefonlar ile elektronik ürünler başta olmak üzere birçok ürünü avantajlı kredi oranlarıyla tüketiciyle buluşturan e-ticaret platformu Taksit Market, aldığı yatırımla yoluna daha hızlı devam edecek.

Geleceğin bankası vizyonuyla, farklı iş disiplinlerini içine alan bütüncül bir yaklaşımla faaliyetlerini sürdüren Fibabanka’nın yüzde 100 iştiraki olarak kurulan ve Türkiye’nin ilk fintek odaklı girişim sermayesinden çoklu fon yönetim şirketine dönüşerek yarattığı ekosistemle birçok girişime destek veren Finberg, Fibabanka’nın kurum içi girişimcilik projelerinde de öncü bir rol üstleniyor. Bu doğrultuda Finberg, Fibabanka’nın kurum içi girişimcilik projeleri arasında yer alan ve başta akıllı telefonlar ve elektronik ürünler olmak üzere birçok ürünü avantajlı banka kredisi ile sunmayı amaçlayan e-ticaret platformu Taksit Market’e yatırım yaptı.

Türkiye’nin en köklü teknoloji perakende şirketlerinden Nethouse ile ortaklık kuran ve cirosunu her ay yüzde 40 artıran Taksit Market; aldığı yatırımla kozmetik, otomotiv ve kitap-kırtasiye sektöründe de varlık göstererek ürün çeşitliliğini artırmayı planlıyor.

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, kurum içi girişimcilik projelerini desteklemeye devam ettiklerinin altını çizerek, Taksit Market’in Finberg’ten yatırım almasına ilişkin şunları söyledi:

“Fibabanka olarak, köklerimizdeki girişimcilik ruhunu; yaratıcılığın ve inovasyonun öncüsü ve parçası olduğumuz Fiba Grubu’nun kuruluş felsefesinden alıyoruz. Dolayısıyla girişim ekosistemine yaptığımız ve yapacağımız her türlü yatırım bizim için çok önemli. Girişimlerle yakın olan kişiler ve kurumlar, hem pazarın nabzını daha yakından tutuyor hem de kendi işlerine bambaşka bir gözle bakıp gelişim fırsatlarını kovalıyor. Biz de çalışanlarımızın girişimcilik vizyonunu ve ruhunu destekleme misyonumuzla bünyemizdeki kurum içi girişimcilik projelerinin yanında yer alıyoruz. İçimizden bir başarı hikâyesi olma yolunda emin adımlar atan Taksit Market’in de Finberg’ten yatırım almasından büyük mutluluk duyduk. Finberg ve Fibabanka olarak yanlarında olmayı sürdüreceğiz.”

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, kurum içi bir girişimcilik projesine yatırım yapmaktan ayrı bir memnuniyet duyduklarını belirterek;

“Finberg olarak, Fibabanka’nın girişim ekosistemiyle yakın ilişkiler kurmasına aracılık etmek için yola çıktık. Ayrıca Fiba Grubu’nun özünü oluşturan girişimcilik ruhunun tüm Grup şirketleri çalışanları tarafından benimsenmesine yönelik çalışmaları Finberg olarak koordine ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Finberg olarak, çok sayıda girişime yatırım yapan, çoklu bir fon yönetim şirketine dönüştük. Bu açıdan Fibabanka ve Finberg bünyesinde çalışmış bir arkadaşımızın projesi olan Taksit Market yatırımı, bir kurum içi girişimcilik çalışmasının nerelere gidebileceğini göstermek açısından çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Taksit Market’in kurum içi girişimcisi ve aynı zamanda eski bir Fibabanka ve Finberg çalışanı olan Onur Özdemir alınan yatırımla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Yaklaşık iki yıl önce, bir kurum içi girişimcilik projesi olarak başladığımız Taksit Market serüvenimizin, bugün emeklerinin karşılığını aldığını görmekten dolayı çok mutluyuz. Fiba Grubu’nun kuruluş felsefesinden aldığımız girişimcilik ruhuyla çalışarak, müşteri odaklı yaklaşımımızla ayda ortalama yüzde 40 büyüme yakaladık. Şimdi daha çok müşterimize ulaşmak için ürün çeşitliliğimizi de artırıyoruz. Bununla ilgili başta Nethouse olmak üzere tüm tedarikçilerimize teşekkür ediyoruz.”

Güncel İçerikler